EUR: 330,26 Ft
CHF: 300,89 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Fidesz: a Jobbik Gyurcsányékkal együtt cserbenhagyta az országot

A Fidesz szerint a Jobbik nem tudja semmissé tenni, hogy Gyurcsány Ferencékkel együtt cserbenhagyta az országot.

A nagyobbik kormánypártnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Jobbik és az MSZP letelepedési kötvényekkel kapcsolatos nyilatkozatára reagáltak. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke arra szólította fel a kormányzatot, hogy véglegesen “szüntesse be az egész kötvénybizniszt”. Az MSZP szerint pedig a kötvények megszüntetése nem elég; minden forinttal el kell számolni, a “pofátlan haszonra” pedig 75 százalékos különadót szükséges kivetni.


A Fidesz azt írta: a Jobbik hiába próbálja, a saját szavazóival sem tudja feledtetni, hogy Gyurcsánnyal és a szocialistákkal együtt a magyar emberek ellen fordult, amikor nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást a kényszerbetelepítés ellen.

A kormány, ahogy vállalta, a saját menetrendje szerint felülvizsgálta az állam finanszírozásának helyzetét – benne a letelepedésikötvény-programot -, miután Magyarország pénzügyileg és gazdaságilag megerősödött, valamint három nagy nemzetközi hitelminősítő is felminősítette – ismertették.

A közlemény szerint azért kellett bevezetni a programot, mert “a szocialisták alkalmatlan kormányzása miatt hazánk pénzügyileg csaknem csődben volt”.

A kötvény bevezetésekor eleve azt a célt tűzték ki, hogy a konstrukció nagyjából egymilliárd euró bevételt hozzon a magyar államnak, ami mára teljesült – írták, hozzátéve: az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzetnek köszönhetően a kötvények értékesítését idén tavasszal le lehet zárni.

Kapcsolódó Cikkek