EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb

Fidesz: a szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát

A Fidesz szerint háromszorosára emelték a gáz árát és leépítették a szociális és hajléktalan-ellátást a szocialisták kormányzásuk idején.

A Fidesz-frakció közleményében az MSZP keddi sajtótájékoztatójára reagált. Mint írták, Gyurcsány Ferencet és a szocialistákat soha nem érdekelte, hogy ki hogyan tudja kifizetni a fűtésszámlát, miközben ma már a hideg időjárással is készek kampányolni.


Emlékeztettek, hogy a Fidesz viszont rezsicsökkentést hajtott végre, 25 százalékkal csökkentette a gáz, a távhő és az áram árát, a legrászorultabbaknak hetedik éve biztosít ingyen tüzelőanyagot, és megerősítette a hajléktalanellátást, hogy senkinek ne kelljen az utcán töltenie az éjszakát.

Lukács Zoltán szocialista országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, tavaly szeptember és december között 80 ember halt meg a kihűlés miatt Magyarországon, közülük 27-en saját fűtetlen otthonukban.

Hozzátette: az MSZP hetedjére nyújtotta be az Országgyűlésnek a fűtött otthonékért alapról szóló javaslatát, amelyet eddig a Fidesz nem támogatott.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.