EUR: 313,29 Ft
CHF: 272,21 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb

Fidesz: az olimpiarendezést korábban az ellenzék is támogatta

A Fidesz szerint hiteltelenek az olimpiarendezést támadó ellenzéki pártok, mert korábban a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP, a PM és a Jobbik is megszavazta, hogy pályázzanak a 2024-es olimpia megszervezésére.

A nagyobbik kormánypárt csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Horváth Csaba (MSZP) akkor még úgy nyilatkozott, hogy bízik a sikeres pályázatban, Karácsony Gergely (Párbeszéd) pedig azt mondta, hogy nagy lehetőséget lát az olimpiában, és a Jobbik is támogatólag lépett fel, csak az LMP mondott nemet.


Most ugyanezek a pártok az olimpia ellen kampányolnak, így tehát kérdés, hogy valójában mi az ellenzéki pártok álláspontja – olvasható a Fidesz közleményében. Hozzátették: az ellenzék már megint Magyarország sikertelenségében érdekelt, képtelen összefogni még a nemzeti ügyekért is.

Az LMP is gyűjti az aláírásokat az olimpiát ellenző népszavazási kezdeményezéshez, amelyet az MSZP is támogatásáról biztosított. A Jobbik jelezte, már a pályáztatáskor felvetették egy népszavazás szükségességét. A Párbeszéd az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, támogatja a civilek által kezdeményezett aláírásgyűjtést az olimpia megrendezése ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.