2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld

Fidesz: ha az ellenzéken múlt volna, nem lenne Nők 40 program

A Fidesz szerint ha az ellenzéken múlt volna, akkor ma nem lenne sem Nők 40 program, sem sok más, a családokat segítő intézkedés.

Dunai Mónika, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a Nők 40 programról 2010 decemberében szavaztak a parlamentben, ám sem az MSZP, sem a Jobbik, sem az LMP nem támogatta.


A Nők 40 bevezetésére azért volt szükség – folytatta a politikus -, mert a baloldal kormányzása alatt megbecsülés helyett sokszor megalázást, segítség helyett pedig megszorítást kaptak a nők és az édesanyák. “Az adóemelések, a megszorítások első számú célpontjai a családok, a magyar nők és az édesanyák voltak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy sokuk még a nyugdíjért is izgulhatott, hiszen tömegek maradtak munka nélkül abban az időszakban.

Megjegyezte azt is, hogy 2010 előtt a nyugdíj vásárlóereje a magas infláció és az adóemelések miatt folyamatosan csökkent.


2011 óta azonban minden évben biztosított a nőknek – idén is – a 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulás, és ebben az esetben is a teljes összegű öregségi nyugdíjat kapják – közölte Dunai Mónika, jelezve, hogy eddig már 186 ezren éltek a lehetőséggel.

Szerinte a Nők 40 program segíti a családok erősödését, és egy gesztus is a nőknek, hogy a kormány és a Fidesz megbecsüli őket. “A nők ma biztosak lehetnek abban, hogy a Fidesz-kormánytól megbecsülést és figyelmet kapnak, megszorításokra pedig nem kell számítaniuk” – mondta.

Dunai Mónika a sajtótájékoztatón kitért a hétvégi veronai buszszerencsétlenségre, együttérzését fejezve ki az áldozatok hozzátartozóinak, továbbá kérve a kormányt, hogy adjon meg minden szükséges segítséget, és mielőbb derítse ki a baleset okát. Kérdésre kijelentette: a busztragédiával kapcsolatban a kormány az első pillanattól kezdve a helyén volt.

Kapcsolódó Cikkek