EUR: 303,00 Ft
CHF: 266,09 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Belföld

Fidesz: ha az ellenzéken múlt volna, nem lenne Nők 40 program

A Fidesz szerint ha az ellenzéken múlt volna, akkor ma nem lenne sem Nők 40 program, sem sok más, a családokat segítő intézkedés.

Dunai Mónika, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a Nők 40 programról 2010 decemberében szavaztak a parlamentben, ám sem az MSZP, sem a Jobbik, sem az LMP nem támogatta.

A Nők 40 bevezetésére azért volt szükség – folytatta a politikus -, mert a baloldal kormányzása alatt megbecsülés helyett sokszor megalázást, segítség helyett pedig megszorítást kaptak a nők és az édesanyák. “Az adóemelések, a megszorítások első számú célpontjai a családok, a magyar nők és az édesanyák voltak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy sokuk még a nyugdíjért is izgulhatott, hiszen tömegek maradtak munka nélkül abban az időszakban.

Megjegyezte azt is, hogy 2010 előtt a nyugdíj vásárlóereje a magas infláció és az adóemelések miatt folyamatosan csökkent.

2011 óta azonban minden évben biztosított a nőknek – idén is – a 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulás, és ebben az esetben is a teljes összegű öregségi nyugdíjat kapják – közölte Dunai Mónika, jelezve, hogy eddig már 186 ezren éltek a lehetőséggel.

Szerinte a Nők 40 program segíti a családok erősödését, és egy gesztus is a nőknek, hogy a kormány és a Fidesz megbecsüli őket. “A nők ma biztosak lehetnek abban, hogy a Fidesz-kormánytól megbecsülést és figyelmet kapnak, megszorításokra pedig nem kell számítaniuk” – mondta.

Dunai Mónika a sajtótájékoztatón kitért a hétvégi veronai buszszerencsétlenségre, együttérzését fejezve ki az áldozatok hozzátartozóinak, továbbá kérve a kormányt, hogy adjon meg minden szükséges segítséget, és mielőbb derítse ki a baleset okát. Kérdésre kijelentette: a busztragédiával kapcsolatban a kormány az első pillanattól kezdve a helyén volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Halálra éheztették a lovat

  Halálra éheztették a lovat

  Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

 • Vona mellé került Simicska embere

  Vona mellé került Simicska embere

  Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

 • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.