2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Fidesz: Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa

Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országának tekinthető – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kifejtette: Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a “lányok, asszonyaink” biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye.


Németh Szilárd jó hírnek nevezte nem csak a magyaroknak, hanem egész Európanak, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el.

Úgy értékelt: az elmúlt két évben Magyarország eminensen teljesítette a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeit, amelyek hozzájárultak a magyar és az európai határok védelméhez. Ugyanakkor Európát továbbra is célpontnak tekintik az illegális bevándorlók – folytatta -, hozzátéve: bőven van utánpótlás, és az útvonalakat nem a nemzetközi erők, hanem bűnözők ellenőrzik.


A fideszes politikus felidézte a 2015-től hozott kormányzati intézkedéseket, és kitért az alaptörvény módosítására, amelyet az ellenzék nem támogatott, és megérhették, hogy a Jobbik és a baloldali ellenzék összeborult, “Gyurcsány és Vona közösen akadályozták meg a változtatást.”

Németh Szilárdot a sajtótájékoztatón kérdezték a civil szervezeteket érintő korábbi kijelentéseiről. A Fidesz alelnöke azt mondta, lehet, kicsit erősen fogalmazott, de a lényeget és a tartalmat illetően fenntartja véleményét.

Nincs szó eltakarításról, a kulcsszó az átláthatóság. Világossá kívánják tenni a magyar embereknek, hogy “ki kicsoda”, kik ezek a szervezetek, kinek az érdekeit képviselik, valamint milyen forrásból működnek, s hogyan élnek ezeknek a szervezeteknek a vezetői, honnan kapnak pénzeket – sorolta a kormánypárti politikus, aki úgy látja, hogy az elmúlt 48 óra őt igazolta, és nem tőle riadtak meg az “álcivil” szervezetek, hanem önmaguktól.

Hozzátette: a civil szervezetek 99,9 százaléka rendben van, nem finanszírozzák őket nagyhatalmak, és nem kérik őket, hogy a szabadon választott magyar parlamentre, kormányra “brutális nyomást” gyakoroljanak. Szerinte az “álcivil” szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, s ha tevékenységük a magyar emberek érdekei ellen folyik, akkor semmi keresnivalójuk.

Megemlítette azt is, hogy Barack Obama leköszönő amerikai elnök olyan törvényjavaslatot kezdeményezett, amely a rémhírek terjesztésének megakadályozásáról, és a külső idegen befolyásoló tényezők kiiktatásáról szól. Jelezte: ezt a törvényjavaslatot tanulmányozzák.

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy a magyar emberek érdeke-e, hogy a Transparency International küzdjön a korrupció ellen, úgy reagált, a magyar embereknek az az érdeke, hogy mindenki küzdjön ellene.

Kapcsolódó Cikkek