EUR: 324,11 Ft
CHF: 280,97 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Belföld Szekszárd

Fischer Annie-ösztöndíjasok adnak hangversenyt

A magyar kultúra napját Fischer Annie-ösztöndíjas előadóművészek koncertjével ünneplik Szekszárdon, a műsoron Kodály, Liszt és Bartók művei szerepelnek. A rendező Filharmónia Magyarország tájékoztatása szerint január 20-án a Művészetek Házában négy fiatal tehetség lép fel, és a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola egy fuvolistája is bemutatkozhat.

A koncerten Zemlényi Eszter koloratúrszoprán, Szabó Marcell zongoraművész, a Junior Prima díjas Kállai Ernő hegedűművész és Mészáros Zsolt orgonaművész előadását hallhatja a közönség. A hangverseny műsorán szerepel Bartók 1. rapszódiája, Kodály daljátéka az álmokat valósággá hazudó huszárról, Háry Jánosról. Liszt Magyar rapszódiái mellett a weimari évek során keletkezett Consolations (Vigasztalások) című ciklus és az 1862-ben komponált, négyrészes Liszt-fantázia, az Evocation á la Chapelle Sixtine (Látomás a sixtusi kápolnában) a romantikus zeneszerző előtt tiszteleg.


Az est egyik kiemelkedő darabja lesz Erkel Hunyadi László című operájából László menyasszonyának, Gara Máriának az áriája, valamint egy dalcsokor Kodály népdalfeldolgozásaiból – adta hírül a távirati iroda. A szekszárdi komolyzenei hangversenysorozat, az Augusz évad programjában bemutatkozási lehetőséget kapnak szekszárdi versenygyőztes növendékek is; ezúttal Dragos Bence fuvolán Bellinzani D-moll szonátájának Adagio és Allegro tételét játssza el.

Kapcsolódó Cikkek

 • 145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  Egyetlen menekült 450 ezer eurójába, vagyis mintegy 145 millió forintjába kerül Németországnak – számolták ki német gazdasági szakemberek, akik egyre inkább azt hangoztatják: a “wilkommenspolitik” nem hasznára válik, hanem egyre nagyobb kárt okoz a német gazdaságban.

 • Ennyien még sosem jöttek

  Ennyien még sosem jöttek

  „Az eddigi legjobb sörfesztivált zártuk” – értékelte a hétvégét Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője.

 • Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Nagy kedvence a Trónok harca sorozat. Olyan kispályás futballcsapatban játszik immár negyven éve, amely most két ponttal vezeti a bajnokságot. És huszonhat éve nem ült sem metrón, sem villamoson, de még BKV buszon sem.