2018. január 24., szerda
Timót

Belföld Szekszárd

Fischer Annie-ösztöndíjasok adnak hangversenyt

A magyar kultúra napját Fischer Annie-ösztöndíjas előadóművészek koncertjével ünneplik Szekszárdon, a műsoron Kodály, Liszt és Bartók művei szerepelnek. A rendező Filharmónia Magyarország tájékoztatása szerint január 20-án a Művészetek Házában négy fiatal tehetség lép fel, és a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola egy fuvolistája is bemutatkozhat.

A koncerten Zemlényi Eszter koloratúrszoprán, Szabó Marcell zongoraművész, a Junior Prima díjas Kállai Ernő hegedűművész és Mészáros Zsolt orgonaművész előadását hallhatja a közönség. A hangverseny műsorán szerepel Bartók 1. rapszódiája, Kodály daljátéka az álmokat valósággá hazudó huszárról, Háry Jánosról. Liszt Magyar rapszódiái mellett a weimari évek során keletkezett Consolations (Vigasztalások) című ciklus és az 1862-ben komponált, négyrészes Liszt-fantázia, az Evocation á la Chapelle Sixtine (Látomás a sixtusi kápolnában) a romantikus zeneszerző előtt tiszteleg.


Az est egyik kiemelkedő darabja lesz Erkel Hunyadi László című operájából László menyasszonyának, Gara Máriának az áriája, valamint egy dalcsokor Kodály népdalfeldolgozásaiból – adta hírül a távirati iroda. A szekszárdi komolyzenei hangversenysorozat, az Augusz évad programjában bemutatkozási lehetőséget kapnak szekszárdi versenygyőztes növendékek is; ezúttal Dragos Bence fuvolán Bellinzani D-moll szonátájának Adagio és Allegro tételét játssza el.

Kapcsolódó Cikkek