2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Belföld

Gárda: Vona elméje meggyengült, méltatlanná vált a gárdista mellényre

Egy volt gárdista vezető esett neki Vona Gábornak nyílt levélben csütörtökön. “Az eltelt évek elméd gyöngüléséhez vezettek, méltatlanná váltál a gárdista mellény viselésére, lehet a Parlamentből kihurcolkodni” – írta közleményében. 

Mindezt olyannyira komolyan gondolják a gárdisták, hogy meg is kísérlik majd a mellény visszavételét a Jobbik elnökétől. „Készítsd elő, jövünk érte! – írta Silip Norbert közösségi oldalán.


“Mi, a Magyar Gárda esküt tett gárdistái úgy érezzük, eljött az idő, hogy visszavegyük Tőled a Magyar Gárda mellényét, amelynek viselésére méltatlanná váltál” – írta Vona Gábor Jobbik-elnöknek címzett nyílt levelében a volt gárda-vezető.

Silip Norbert, a gárda „Országos Elhárításának” volt parancsnoka a Facebookon közzétett levelében fölidézte az annak idején Vona által is letett gárdista eskü szövegét. A kezdeményezésre jobbikos források hívták fel a PestiSrácok.hu figyelmét. Silip azt írta:


“Úgy szólunk hozzád, mint gyermek az apjához, akiről kiderült, hogy az eltelt évek megpróbáltatásai elméje gyöngüléséhez vezettek. Mert ugye mi a gyermekeid vagyunk, hiszen a Magyar Gárda a Te gyermeked – oly sokszor idézett – szavad járása szerint!” 

Silip levelében egyébként arra is kitért, hogy nem értették már 2008-ban sem a Magyar Gárda Vona által generált szakadását, később az Új Magyar Gárda metamorfózisát, majd a Magyar Nemzeti Gárda megtagadását, és a második Új Magyar Gárda létrehozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Karácsony első 100 napja hatalmas csőd

  Karácsony első 100 napja hatalmas csőd

  Elérkezett  az idő, amikor Karácsony Gergely ígéreteiből már a kézzel fogható eredményt szeretné látni a főváros. Letelt ugyanis a megválasztása óta az első 100 nap, amikor is mindent mérlegre téve kijelenthető, hogy Karácsony ígéretei a gyakorlatban sehol se tartanak.

 • Méheket telepítene a buszmegállókba az ellenzék

  Méheket telepítene a buszmegállókba az ellenzék

  Nincsenek határai az ellenzéki kreativításnak, ha a klímavédelemről van szó. Egy egyelőre még nem nyilvános munkanyagban az az elképesztő ötletet vázolták, mely szerint buszmegállókban olyan zöldfelületeket lehetne létrehozni, amelyekben méhkasokat tudnának telepíteni.

 • Kártyapaklit dedikált Orbán Viktor

  Kártyapaklit dedikált Orbán Viktor

  Orbán Viktor miniszterelnök ugyancsak meglepte a hajdú-bihari választókerületi elnököt, Vitányi Istvánt, amikor elővett egy ládányi magyar kártyát és kiemelt belőle egy bontatlan paklit – írja a Ripost.