2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Gárda: Vona elméje meggyengült, méltatlanná vált a gárdista mellényre

Egy volt gárdista vezető esett neki Vona Gábornak nyílt levélben csütörtökön. “Az eltelt évek elméd gyöngüléséhez vezettek, méltatlanná váltál a gárdista mellény viselésére, lehet a Parlamentből kihurcolkodni” – írta közleményében. 

Mindezt olyannyira komolyan gondolják a gárdisták, hogy meg is kísérlik majd a mellény visszavételét a Jobbik elnökétől. „Készítsd elő, jövünk érte! – írta Silip Norbert közösségi oldalán.


“Mi, a Magyar Gárda esküt tett gárdistái úgy érezzük, eljött az idő, hogy visszavegyük Tőled a Magyar Gárda mellényét, amelynek viselésére méltatlanná váltál” – írta Vona Gábor Jobbik-elnöknek címzett nyílt levelében a volt gárda-vezető.

Silip Norbert, a gárda „Országos Elhárításának” volt parancsnoka a Facebookon közzétett levelében fölidézte az annak idején Vona által is letett gárdista eskü szövegét. A kezdeményezésre jobbikos források hívták fel a PestiSrácok.hu figyelmét. Silip azt írta:


“Úgy szólunk hozzád, mint gyermek az apjához, akiről kiderült, hogy az eltelt évek megpróbáltatásai elméje gyöngüléséhez vezettek. Mert ugye mi a gyermekeid vagyunk, hiszen a Magyar Gárda a Te gyermeked – oly sokszor idézett – szavad járása szerint!” 

Silip levelében egyébként arra is kitért, hogy nem értették már 2008-ban sem a Magyar Gárda Vona által generált szakadását, később az Új Magyar Gárda metamorfózisát, majd a Magyar Nemzeti Gárda megtagadását, és a második Új Magyar Gárda létrehozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.