2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Nyíregyháza

Gerezabébi született!

A Nyíregyházi Állatpark 2016-os bébibummja év végén sem állt meg, karácsonykor egy kis zászlósfarkú gereza látta meg a napvilágot. A kicsi fél évig tartó vemhesség után született meg, szülei az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkeztek Nyíregyházára.

NE_gereza baba 1

A gerezacsalád legújabb tagja karácsonyi ajándékként érkezett

A főleg Közép- és Kelet-Afrikában előforduló zászlósfarkú gerezák megjelenése igen feltűnő, jellegzetes fehér szőrgallérjuk a történelem évszázadai során majdnem vesztüket is okozta – bundájuk iránt nagy volt a kereslet. Főként a bambusz- és esőerdők lakói, egészen a 3000 méter tengerszint feletti magasságig megtalálhatóak.


Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházára érkező gerezacsalád legújabb tagja karácsonyi ajándék volt a park dolgozói számára.

– A kölyök legfeltűnőbb sajátossága a szüleitől eltérő szín, hiszen míg az ivarérett egyedek sötét színűek, a kis újszülött hófehér bundájú. Az apróság szőrzete két-három hónap elteltével fokozatosan fog megváltozni, félévesen pedig már ugyanolyan szőrzettel büszkélkedhet majd, mint a felnőtt egyedek: fekete arcát fehér szakáll keretezi majd, valamint oldalán és farkán is meg fog jelenni a névadó fehér szőrdísz – árulták el a SóstóZoo gondozói.

A nappali életmódot folytató apróságok kedvenc étkei közé a levelek tartoznak, állatkerti takarmányozásuk is ehhez igazodik, sok lombot és magas rosttartalmú zöldséget fogyasztanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.