2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Hódmezővásárhely

Guinness-rekorder lehet Joe

Új magyar rekord született: egy hatfős csapat több mint ezer tonnát, azaz egymillió kilogrammot mozgatott meg alig kilenc óra alatt. A nem mindennapi teljesítményből a vásárhelyi Nagy Zsolt, becenevén Joe oroszlánrészt vállalt.

Az embert próbáló erőemelő maratont Ózdon rendezték meg.


– Csak én voltam külsős, a többiek helyiek. Egy jó barátom, Gyuricska István fekvenyomó-világbajnok hívott el úgynevezett húzóembernek. Húztam is a társaságot, amennyire lehetett – mosolygott Joe.

HO_nagyzsolt_joe_guiness_1

Nagy Zsolt Joe a rekorderek közé emelte magát.

HO_nagyzsolt_joe_guiness_5A feladatok között az erőemelés gyakorlatai, azaz a fekvenyomás, guggolás és felhúzás szerepelt, amit lábtolással egészítettek ki. A vállalkozó szellemű csapat az adott idő alatt folyamatosan szériázott: a felhúzást 230, a guggolást 120, míg a fekvenyomást – a sérülések elkerülése végett – 100 kilóval végezték. Azután pedig összeadták a gyakorlatok számát, na meg persze a kilókat. A kísérletet Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesületének elnöke folyamatosan felügyelte.

Joe beleadott apait-anyait, ugyanis 200 ezer 198 kilónál állt meg. Ezzel hivatalos magyar rekorder lett.

– Akár a Guinness-rekordok könyvébe is bekerülhetek, ugyanis Sebestyén István elmondása szerint Londonban szintén elfogadják a teljesítményemet – mesélte a 103 kilós izomkolosszus.

Ha Joe tervei valóra válnak, hamarosan újra hallunk felőle. Jelenleg ugyanis a májusi országos bajnokságra készül, de nemsokára az augusztusi Barbár Kupa előkészületei is megkezdődnek.

HO_nagyzsolt_joe_guiness_7

Joe most az országos bajnokságra készül fel

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.