2019. december 07., szombat
Ambrus

Extra

Gyász! Meghalt a legendás színésznő

Kilencvennégy éves korában meghalt Barbara Hale amerikai színésznő, aki a Perry Mason című amerikai krimisorozatban a címszereplő hűséges titkárnőjeként vált világszerte ismertté.

Hale, aki az 1940-50-es években több tucat amerikai filmben szerepelt, mielőtt elvállalta volna a CBS televízió tíz évig futó közkedvelt krimisorozatában Della Street szerepét, kaliforniai otthonában hunyt el csütörtökön – jelentette be fia, William Katt.


Barbara_Hale_wikipédia

A CBS 1957 és 1966 közötti krimisorozata Perry Mason Los Angeles-i ügyvéd eseteit követte nyomon, aki rendszeresen túljárt az ügyészek eszén ügyfelei tisztára mosásában. A sorozat folytatásaként 1985 és 1995 között 30 azonos című tévéfilmet is forgattak, amelyben szintén Barbara Hale alakította a titkárnő szerepét.

A színésznő, aki az eredeti szereposztás utolsó élő színésze volt, egy korábbi interjújában elmondta, hogy az ötvenes években majdnem visszaadta szerepét, mivel három gyermeke nevelésével foglalatoskodott és kétségei voltak a televíziós sorozat sikerét illetően. Akkor gondolta meg magát, amikor megtudta, hogy régi ismerősét, Raymond Burrt választották ki a főszerepre.

Barbara Hale volt a sorozat szereplőgárdájának egyetlen tagja, aki játszott mind a 300 Perry Mason epizódban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.