2019. december 10., kedd
Judit

Extra

Gyász! Meghalt a Twin Peaks sztárja

Meghalt Miguel Ferrer amerikai színész, az NCIS: Los Angeles és a Twin Peaks egyik sztárja – jelentette helyi idő szerint csütörtökön a CBS amerikai hírtelevízió.

A 61 éves színész rákban halt meg Los Angeles-i otthonában.


Miguel Ferrer Santa Monicában született, az Oscar-díjas José Ferrer és Rosemary Clooney énekes-színésznő gyermekeként. Miguel Ferrer George Clooney egyik unokatestvére volt.

“Ma hatalmas változásokat jegyeznek majd a történelemkönyvek, s sokaknak talán fel sem tűnik, hogy ugyanezen a napon Miguel Ferrert legyőzte a gégerák. Miguel jobb és vidámabb hellyé tette ezt a világot, és távozása olyan mélyen érinti a családot, hogy minden más, ami ma történik, eltörpül mellette” – tudatta közleményében George Clooney.

R. Scott Gemmill, a NCIS: Los Angeles producere szerint Ferrert hatalmas tehetséggel, megveszekedett humorral és hatalmas szívvel áldotta meg az ég, s átütő teljesítményt nyújtott a vásznon.

Miguel Ferrer színészi pályafutása a múlt század nyolcvanas éveiben kezdődött, számos sorozatban játszott epizódszerepeket. Az áttörést David Lynch tévésorozata, a Twin Peaks hozta meg számára,melyben Albert Rosenfield FBI-ügynököt alakította. Szerepelt az 1992-ben készült, Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! című filmben is, s fel fog tűnni a sorozat új epizódjaiban is, melyeket tavasszal mutatnak be Amerikában.

Miguel Ferrer több mint 40 filmben játszott, köztük a Robotzsaruban, a Vasember 3-ban és a Trafficben is. Mielőtt színésznek állt, Ferrer sikeres stúdiózenész volt; több együttesben dobolt, és turnézott is édesanyjával és Bing Crosbyval.

Kapcsolódó Cikkek

 • Robbie Williams a legsikeresebbek között

  Robbie Williams a legsikeresebbek között

  Robbie Williams utolérte Elvis Presley-t, mint a brit albumeladási lista történetének legsikeresebb szólóelőadója, miután a közelmúltban megjelent karácsonyi lemezének köszönhetően a 13.

 • Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

  Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

  Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több mint 88 millió forint, melynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótkékonysági célra ajánotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdárgábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el.

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.