EUR: 323,02 Ft
CHF: 279,65 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb Szekszárd

Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet!

Országos mozgalommá nőtte ki magát az úgynevezett Szabad fogas akció, amelynek mottója: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet!”

Szekszárdon is azonnal csatlakozott a mozgalomhoz a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete, a Hunyadi utcai székházuk előtt juthatnak meleg ruhához a rászorulók: fogast tettek ki, illetve az ablakrácsra akasztották a kabátokat. Kovács Lászlóné, az egyesület elnöke szerint már az első napon legalább negyven kabát talált új gazdára, de a meleg lábbelik, sálak, sapkák, kesztyűk, meleg zoknik is fogynak, illetve a takarókat is mind elvitték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.