EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld

Hadházy bevallott még néhány hektár földet

Az LMP társelnöke elismerte a Lokálnak, hogy több földdarab van a családja tulajdonában, mint amennyit korábban állított. Bár azt ígérte, lemond, ha ez kiderül, most mégsem állja a szavát.

Újabb hektárokkal lett gazdagabb Hadházy Ákos, az LMP társelnökének és korrupcióellenes szóvivőjének családja. A politikus ezt maga vallotta meg a Lokálnak, amikor arról kérdeztük, hogy pontosan mekkora terület is van a birtokukban. – Anyu 20 éve örökölt Hódmezővásárhelyen 4,5 hektár földet nagyapámtól, amit ő nagymamám használatában hagyott – nyilatkozta lapunknak.


Úgy tűnik, Hadházy Ákost meglehetősen őszinte pillanatában bírtuk szóra, ugyanis további földszerzéseket is elismert. Arról beszélt, hogy a család évek óta gondozza az egyik barátja fácánkerti akácerdőjét, amelyet tavaly aztán végleg megszereztek. – Erről nem volt tudomásom, de bűnnek sem érzem – kommentálta a fejleményt az LMP társelnöke. A szóban forgó föld 6 hektáros, és Hadházy édesanyja 11 millió forintot fizetett érte.

A politikus megismételte azt az állítását, hogy édesapja 6,5 hektár szőlőt tulajdonol, vagyis a mostani bejelentéssel együtt összesen 17 hektár föld lehet a Hadházy família nevén. Mindez csak azért érdekes, mert korábban egyedül édesapja szőlőjét nevezte meg a család földvagyonaként. Ehhez olyannyira ragaszkodott, hogy azt is megígérte, ha bárki ennél több hektárra bukkan a Hadházyak körül, akkor lemond az LMP elnökségéről, és „hazamegy gazdálkodni”.


Hiába, a politikus mostanra kifarolt a fogadalma mögül. – Nem megyek haza gazdálkodni, mert nem találtak annyi földet a tulajdonunkban, mint amennyiről korábban beszámolt a sajtó – mondta. Arra utalt, hogy a hírek szerint akár 60 hektárnyi területen is ülhet Hadházy rokonsága. Ettől még tény, hogy az LMP társelnöke korábban csak a 6,5 hektáros szőlőt vallotta be, a fennmaradó 11 hektárt pedig elhallgatta.

A Hadházy-klán körül nemcsak a matek miatt forró a levegő, hanem azért is, mert míg a korrupcióellenes szóvivő folyamatosan mutyiról beszél az állami földpályázatok kapcsán, napvilágot látott, hogy az édesanyja ugyancsak aktív résztvevője volt a földliciteknek. Hadházyné egészen pontosan 150 hektárnyi szántó iránt érdeklődött, amelyek kikiáltási ára meghaladta a 300 millió forintot. A politikus azzal védekezett, hogy bár édesanyja valóban jelentkezett az árverésekre, azokon „erkölcsi” okokból nem vett részt. Csakhogy a Ripost információi szerint az asszony jogi képviselője igenis megjelent az aukciókon. – Lehet, hogy az ügyvéd ott volt, de nem édesanyámat képviselte – vágott vissza Hadházy Ákos.

Kapcsolódó Cikkek