EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Sport

Álmukból verték fel a doppingellenőrök a Liu fivéreket

Hajnali öt órakor, a legédesebb álmukból a doppingellenőrök verték fel a torinói rövid pályás gyorskorcsolya Eb-ről hétfőn este – két ezüst- és egy aranyéremmel – hazatért Liu Shaolin Sándort és testvérét, Liu Shaoangot.

Pedig eredetileg mindketten úgy tervezték, hogy legalább kilencig-tízig alszanak, ezért be sem állították az ébresztőórát, az ágyban akarták kipihenni az Európa-bajnokság fáradalmait.


– Azért a szaporodó ellenőrzések azt is jelzik, hogy számolnak velünk, és a torinói eredményeinkkel is egyre jobban felhívjuk magunkra a figyelmet – mondta az idősebbik Liu fivér, a húszéves Sándor. – A váratlan doppingvizsgálat az élsport néha kellemetlen velejárója, ezt el kell fogadni.

Torino, 2017. január 15. Liu Shaolin Sándor (b) és a testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenye döntőjének végén a torinói Palavela sportcsarnokban 2017. január 15-én. Liu Shaolin Sándor aranyérmet, a fivére ezüstérmet nyert. (MTI/EPA/Alessandro Di Marco)

Liu Shaolin Sándor (b) és a testvére, Liu Shaoang /Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

A vizsgálat a jegyzőkönyvfelvétellel és a vizeletminta-adással együtt mintegy 30 percet vett igénybe, és mint Sándor elárulta, azért jobban örülnek a délelőtti vagy reggeli ellenőrzéseknek. A Liu testvéreket egyébként máris a jövő évi phjongcshangi téli olimpia nem is annyira titkos favoritjaként is emlegetik. Eredményeik nyomán természetesen itthon is egyre nő az érdeklődés a sportág iránt.

– Nem nekünk, versenyzőknek kell izgulni az olimpián és az azt megelőző versenyeken. Erre ott vannak a szurkolók, akik a szaporodó tévéközvetítéseknek köszönhetően egyre gyakrabban láthatnak minket versenyezni – zárta szavait Sándor.

Kapcsolódó Cikkek