EUR: 330,82 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Sport

Hargitay helyett Sós az úszók kapitánya

Tényleg új időszámítás kezdődik a Magyar Úszószövetségben. Az új elnök, Bienerth Gusztáv máris megreformálta a szervezetet, például azzal, hogy a jövőben a mindenkori edzőbizottság vezetője – jelenleg Sós Csaba – látja el a kapitányi feladatokat.

Ezzel egyébként megszűnt Hargitay András kapitányi megbízatása, de a legfontosabb mégis az, hogy Bienerth új struktúrájú, szolgáltató jellegű szövetséget akar kialakítani, amelynek az a legfontosabb dolga, hogy mindenben a versenyzők, szakemberek és klubok munkáját segítse. A tegnapi bejelentést megelőzően a korábbi szövetségi kapitány, Kiss László lemondott elnökségi tagságáról, és Szántó Éva főtitkár is távozott.


– Harminc éve várok erre a feladatra – árulta el Sós Csaba, aki mától látja el a feladatát, az edzőbizottság tagjaival karöltve. – Azokra a szakemberekre fogok támaszkodni, akik az elmúlt évtizedekben naggyá tették a magyar úszósportot, most is van vagy kéttucatnyi kitűnő edzőnk, aki klasszist tud faragni a tehetséges úszókból.

És talán a legörvendetesebb hír: olvadozik a szövetség és Hosszú Katinka – valamint edző férje, Shan Tusup – közötti jeges viszony, amit az is jelez, hogy Bienerth Gusztáv a háromszoros olimpiai bajnok társaságában járta be az idei vizes vb-re épülő új uszodát.


– Képtelenség, hogy a budapesti vizes vb vagy a főváros olimpiai pályázatában ne kapjon szerepet a legeredményesebb magyar sportoló – mondta a szövetség elnöke, és elárulta, hogy az új kapitánnyal teljes egyetértésben a megújuló edzőbizottságba is meghívást kap Shane Tusup.

Kapcsolódó Cikkek

 • Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

  Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

  Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna révén egy-egy arany- és ezütéremmel kezdte szereplését a magyar csapat a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

 • Aranyéven van túl a Fradi

  Aranyéven van túl a Fradi

  Nem tudom, volt-e ilyen sikeres éve a Fradinak a rendszerváltás óta – jelentette ki Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

 • Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  A Ferencváros 2-0-ra kikapott a másodosztályú Békéscsaba vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójának szerdai játéknapján, így búcsúzott a sorozattól.