EUR: 329,61 Ft
CHF: 301,27 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Harminc éve eltűnt gyerekeket talált meg a rendőrség

Két 1985-ben eltűnt amerikai gyermeket találtak meg Houstonban, anyjukat vádolják azzal, hogy harminc éve elvitte őket – közölte kedden a Rhode Island-i rendőrség. Az apa kerestette a gyermekeit.

A rendőrségi beszámoló szerint a hatóság két nappal karácsony előtt kapott egy tippet, amelynek nyomán eljutottak Kimberly és Kelly Yateshez és 69 éves anyjukhoz, Elaine-hez.


Az anya Houstonban él Leina Waldberg néven. Hétfőn tartóztatták le, és várhatóan szerdán emelnek vádat ellene a gyermekek megszöktetése miatt.

Kelly tíz hónapos volt, amikor eltűnt, a nővére pedig hároméves. A 32 éves Kelly és a 35 éves Kimberly már nem élnek az anyjukkal, de ők is Houston környékén maradtak.

A rendőrség elmondta, hogy a lányok apját értesítették arról, hogy megtalálták őket.

“Mindig próbáltam megtalálni gyermekeimet. Most rajtuk múlik, hogy felveszik-e a kapcsolatot velem” – mondta Russel Yates.

A férfi még 1988-ban egy lapinterjúban elmondta, felesége rájött arra, hogy megcsalta, és azzal fenyegetőzött, hogy elköltözik az éjszaka közepén a gyerekekkel. Amikor 1985. augusztus 27-én éjszaka munkából hazatért, üresen találta a házat.

A rendőrség az ország számos részéből, még Coloradóból és Floridából is kapott bejelentéseket, a nyomozók évente áttekintették az ügyet az apával. Egészen a karácsony előtti névtelen bejelentésig nem tudták azonban megoldani, holott bírósági adatbázisokat, a Facebookot és más forrásokat is használtak az anya és a lányok azonosítására.

A rendőrségi közlésből nem derül ki, hol volt a család 1985 óta és az sem, hogy mikor telepedtek le Houstonban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.