2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Kecskemét

Háromezer ember részesült szeretetebédben

A Wojtyla Ház és támogatói háromezer embert részesítettek szeretetebédben az ünnepek alatt, s az ítéletidő miatt alkalomadtán napközben is várják a melegedni vágyókat.

A két ünnep között is folytatódott a Wojtyla Barátság Központ ételosztása. A Barátok Temploma előtt felállított sátorban mindennap két-háromszáz rászorulót láttak vendégül, akiknek meleg ételt és lelki táplálékot biztosítottak. A Wojtyla Ház a hétköznapokban 120-130 ember ellátásáról gondoskodik, az ünnepek idején pedig ez a szám a duplájára növekszik. A szeretetebédekhez minden évben nagyon sok támogató járul hozzá. Az ebéd, gyümölcs, sütemény és tea mellett minden alkalommal valamelyik vallási felekezet képviselője is szól a megjelentekhez.


Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapítója elmondta, hogy minden évben különös gondot fordítanak arra, hogy fedelet nyújtsanak a rászorulóknak a legnagyobb fagyok idején. Mivel január első hétvégéjén nagyon hideg volt, az Egressy utcai intézmény kapuja reggel 8-tól nyitva állt a rászorulók előtt. – Bárki betérhet hozzánk melegedni, és a jó szó mellett meleg ételt is kap – mondta Farkas P. József.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.