2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Határszemlét tartott a miniszterelnök

Orbán Viktor, miután ellátogatott Szegedre, elment Röszkére is, és belbiztonsági főtanácsadójával, Bakondi Györggyel hóban-fagyban határszemlét tartott.

A miniszterelnök felkereste a röszkei tranzitzónát, ahol beszélgetett az ott szolgálatot teljesítő rendőrökkel, katonákkal és tisztviselőkkel. Orbán Viktor legutóbb január 12-én, a határvadász képzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén a határvédelem jelentőségével kapcsolatban úgy fogalmazott: kívülről, Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így nekünk kell megvédenünk saját magunkat.


A határvédelem kiemelt fontossággal bír, az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Bakondi György azt mondta: míg korábban az volt tapasztalható, hogy télen mérséklődött a migrációs nyomás, most a nagy hideg ellenére is folyamatosan, még a befagyott Tisza jegén is érkeznek migránsok. Most a Líbiából Olaszországba tartó tengeri útvonalon sincs csökkenés, de emellett sok más irányból is jönnek – közölte a főtanácsadó, aki szerint a bizonytalansági tényezők miatt nehéz megjósolni, mi várható a migrációs helyzetben.

Bakondi György szerint azoknak a kormányoknak, amelyek meg akarják védeni népeiket, határaikat – mind nemzeti, mind uniós kötelezettségből – intézkedéseket kell tenniük, fel kell készülniük.


Kapcsolódó Cikkek