EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Hideg idő: Új éjjeli menedékhelyet nyitnak a fővárosban

A várhatóan még több napig tartó extrém hideg miatt új éjjeli menedékhely nyitását rendelte el Budapesten Tarlós István főpolgármester – tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) hétfőn az MTI-t.

Hozzátették: a főpolgármester egyeztette lépéseit a fővárosi hajléktalankonzorcium vezetőivel, akik indokoltnak tartják azokat.


Közleményük szerint Tarlós István döntése értelmében a FÖRI V. kerület, Akadémia utca 1. szám alatti székházának színháztermét hétfő este hat órától nyitják meg a rászorulók előtt. Matracokat és alapvető élelmezést a Máltai Szeretetszolgálat és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei biztosítja.

Ezzel most első lépcsőben ötven krízishellyel növelik a szociális ellátók által üzemeltetett állandó és ideiglenes kontingenst (amelynek kihasználtsága 90-93 százalék között van) – írták, hozzátéve: ha kell, akkor további, éjjeli és nappali tartózkodásra alkalmas krízishelyeket nyit meg az önkormányzat.

Mindemellett Tarlós István utasította a FÖRI közterület-felügyelőit és természetvédelmi őreit, hogy különös figyelmet fordítsanak az életvitelszerűen közterületen tartózkodókra, próbálják meggyőzni őket, hogy legalább az aluljárókba vagy egy közeli ideiglenes menedékhelyre húzódjanak – írta a FÖRI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: éjszaka ismét mindenütt mínusz 10 Celsius-fok alá süllyed a hőmérséklet. A legkevésbé hideg térség a Nyugat-Dunántúl tartósan felhős vidéke lesz. A Dunától keletre azonban sokfelé lehet mínusz 20 fok körüli hőmérséklet, sőt az Északi-középhegység havas, szélvédett völgyeiben akár mínusz 25 fok is várható.

Kapcsolódó Cikkek