EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Nagykanizsa

„Hiszünk a Szűzanya erejében…”

A legutóbbi nagy havazás sem tántorította el a Szent Ferenc Zarándokközösség tagjait, hogy Kiskanizsáról elinduljanak a homokkomáromi kegytemplomhoz. Míg más biztonságos menedéket keresett a szakadó hóesésben, ők megtették a 12 kilométeres utat.

Már negyedik éve, hogy minden hónap 13-án – ha esik, ha fúj – útra kel a közösség, hogy a dél-zalai lankák között elsétáljanak a Kisboldogasszony templomig, amely a Dunántúl egyik legjelentősebb engesztelő központja. A kegyhelyet dr. Szendy József veszprémi érsek 1988. április 13-án ajánlotta fel a Szűzanyának, és ettől a naptól lett a Magyarok Nagyasszonyának engesztelő temploma.


Homokkomárom az 1700-as évek elejétől zarándokhely, amikor egy fakápolna alapjainak ásásakor egy hársfa gyökerei között bukkantak rá a ma is látható Mária-képre, amely Dürer Körtés Madonna című képének másolata. Feltehetően a törökök elől rejtették el 1526 körül, s mintegy 170 évig pihent a földben.

A havonta útra kelő közösség a zarándoklatot mindig felajánlja valakiért, ezúttal egy kiskanizsai hölgyért, és már többször tanúbizonyságot nyertek arról, hogy kérésük, imájuk meghallgatásra talál.

– Történt csodás gyógyulás, nem is egy a lassan négy év alatt – mondja Kepe Miklósné. – Van, akinek a lába, másnak a gerince javult, decemberi felajánlásunk után pedig egy akkor már két hete kómában fekvő ember ébredt fel. Mi hiszünk a Szűzanya erejében, bízunk a segítségében, amit életemben már én is többször megtapasztaltam.  A kegyelem működik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.