2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Szekszárd

Honvédkadétképzés indul Szekszárdon

Honvédkadétképzés indul szeptemberben egy szekszárdi középiskolában. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint az új képzési forma bevezetése „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését” szolgálja.

Az újfajta képzés elindítását azzal indokolta a Honvédelmi Minisztérium, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére. Az új ágazati szakképzést a 2017/2018-as tanévben egy budapesti iskolában és a szekszárdi Ady Endre Szakképző Iskolában indítják.


A jelentkezés február 15-én zárul le. Azok jelentkezését várják, akik a katonai pálya iránt érdeklődnek, az altiszti, tiszti képzésre felkészülten szeretnének jelentkezni, valamint azokat is, akiket az önkéntes tartalékos szolgálat érdekel. A HM szerint azoknak, akik a katonai pályát választják, hosszú távon biztos munkahelyet és megélhetést kínálnak. A távirati iroda beszámolója szerint a képző intézmények részére a speciális foglalkozásokhoz a technikai és egyéb eszközöket a honvédség biztosítja.

A szaktantárgyakhoz szükséges jegyzeteket, segédleteket szintén ingyen kapják meg a tanárok és a diákok. Az iskolai formaruhát is az intézmény adja a tanulóknak, illetve – igény esetén – kollégiumi elhelyezésről és ellátásról is gondoskodnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.