EUR: 338,20 Ft
CHF: 319,07 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb X.kerület

Hova tovább?

Háromnapos kiállítást szerveztek a továbbtanulni vágyó középiskolásoknak a Hungexpo területén. Az idei Educatio kiállításon közel kétszáz standon várták a pályaválasztókat. A hazai és nemzetközi felsőoktatási és szakképző intézmények mellett nyelviskolák is felvázolták, miért is lenne érdemes náluk tanulni.

Mindenki más módszert választott a diákok meggyőzésére. A művészeti vonalat képviselő iskolák látványos bemutatókkal csalogatták a fiatalokat, a talán nem annyira erős iskolák végtelenített partivideókkal csábították a nem csupán a tantermek okozta örömökre vágyókat, de a kiállított autók és a legmodernebb konzolos játékok is lekötötték a hosszú túrán már fáradó srácokat, míg a lányok beülhettek egy mini fodrászüzletbe pihenésképpen.


A terület mintegy egyharmadát külföldi lehetőséget kínáló standok foglalták el. Mint megtudtuk, a legnépszerűbb célállomások egyike London és Anglia mellett Dánia. A skandináv országban ugyanis tandíjmentesen lehet tanulni, sőt, ha valaki diákmunkát vállal, még támogatást is kap. A kiállítók állítása szerint évről évre nő a külföldön szerencsét próbálók száma, ez évente több száz fiatalt jelent.

Kapcsolódó Cikkek