EUR: 329,45 Ft
CHF: 301,02 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Ibolya: Tudni akarom, miért halt meg a fiam!

Több mint öt éve pereskedik a tragikus sorsú mentőápoló, Sörös Milos édesanyja. Ibolya nemrég a Kúriához fordult, mert szeretné megtudni, pontosan mi okozta annak a mentőhelikopternek a meghibásodását, amelynek lezuhanása miatt fia életet vesztette. Milos már nem láthatta kisfiát, aki a tragédia után három héttel született.

– Most már nincs az a csontig hatoló fájdalom bennem, tudok már beszélni a fiamról, bár még mindig nagyon nehéz. Sosem láttam még olyan boldognak, mint amikor légi mentős lett. Az egyetlen gyermekem úgy halt meg, hogy azt csinálta az utolsó pillanatban is, amit a legjobban szeretett. Amikor kicsi volt, akkor is csak a repülés érdekelte – kezdte a Lokálnak Ibolya.
milos es anyukája

Az utolsó közös kép: Milos és anyukája, Ibolya

Mint ismert, 2008-ban zuhant le az égési sérült kisfiút szállító mentőhelikopter, miután a gép mindkét hajtóműve leállt. A mentőápoló, Sörös Milos a helyszínen meghalt, a pilóta pedig néhány nappal később hunyt el a kórházban. A balesetet a mentőorvos, az akkor kétéves kisfiú és édesanyja, Margit élte túl.
Milos családja érthetően sokkot kapott a történtek után. Ráadásul a mentőápoló feleségének óriási erőre volt szüksége, hisz nyolc hónapos terhes volt, amikor elvesztette kedvesét. Kislányuk, Rebeka ekkor volt másfél éves.
milos es rebi

Milos kislánya, Rebeka másfél éves volt a tragédia idején. Kisfiát sosem láthatta, mert a baleset után három héttel született


– A kis unokám, Benedek a baleset után három héttel született. Az első sokkhatás után tudtam, hogy most az a legfontosabb, hogy a menyemmel minden rendben legyen. Összefogott a család, de pokolian nehéz időszak volt. Sok idő telt el, míg a gyerekekkel tudtunk az édesapjukról beszélni. Rebikém pár éve azt mondta, hogy csak azt sajnálja, hogy már nem emlékszik apukája hangjára. Benedeket pedig jó ideig még mosolyogni sem láttuk.

Biztos vagyok benne, hogy minden fájdalmat átélt az édesanyjával, amikor a pocakjában volt. De ez a fajta szomorúság már a múlté, mindketten boldog gyerekek. A menyemre pedig újra rátalált a szerelem. Gyakran találkozunk és együtt töltjük az ünnepeket. Nekem már ők a családom – mondta Ibolya, aki bármit megtenne azért, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta a helikopter balesetét.
– Hatodik éve pereskedem Milos munkáltatójával és a biztosítóval. Szeretném megkapni a teljes vizsgálati eredményt, minden adatot látni akarok. Első fokon nyertem, másodfokon elutasítottak, de most már a Kúriánál van az ügyünk. Sokszor eszembe jut, hogy Milosnak korábban is volt egy balesete. Felborultak a rohamkocsival, akkor eltört a keze, nyílt combnyaktörése volt és a kórházban megkérdeztem tőle, hogy biztos-e abban, hogy folytatni szeretné ezt az egészet. Mentőápoló akar-e még lenni? Akkor csak annyit mondott: Anya, hidd el, köztük van a helyem!

Kapcsolódó Cikkek