2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb XVI.kerület

Idén dupláz a Sztárvarázs!

Immár 26. alkalommal rendezték meg a Corvin Művelődési Házban a Sztárvarázs programot, amelyen könnyűzenei előadók és tánckarok szórakoztatták a vendégeket.

Mint azt lapunknak Szabó Andrásné Horváth Valéra, a rendező Corvini Domini Egyesület elnöke elmondta, a jövőben még több programot szeretnének szervezni a kerület lakosainak.


Az egyesület fő célja az „értékmentés és az értékteremtés”. És hogy pontosan mit is jelent ez?
– Kulturális vagy épp sportrendezvényeket. Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést és a környezetvédelmet – mondta lapunknak az egyesület elnöke, aki hozzátette, a karitatív tevékenységet is szem előtt tartják.
– Minden évben megrendezzük például a Mindenki karácsonyát, decemberben 200 rászorulónak tudtunk meleg ételt és ajándékcsomagot adni.

A Corvini Domini Egyesületről
Eredetileg a Mátyásföldi Ház- és Lakástulajdonosok Egyesülete nevet kapta, ennek népszerű neve a Corvini Domini. Egy régi ómátyásföldi villa lett a székhelyük, ahol számos kiállítást, fúvószenei koncertet, kulturális és jótékony célú rendezvényt szerveztek eddigi fennállásuk során. Az egyesület célkitűzése a kerület építészeti hagyományainak őrzése, környezetének és a lakók érdekeinek védelme, kulturális életének magas színvonalú felpezsdítése és a rászorulók támogatása.

Horváth Valéria hozzátette, a 26. alkalommal megrendezett Sztárvarázs programját úgy állították össze, hogy mindenki jól szórakozzon, ráadásul az látogatóknak belépőt sem kellett fizetniük.
– Ingyenes rendezvény volt, köszönhetően az önkormányzat támogatásának. A kerület díszpolgárait és kitüntetettjeit például levélben hívtuk meg, de bárki tudott regisztrálni. Bátran mondhatom, hogy mindenki jól szórakozott, hiszen a fellépők között ismert tánckarok, neves opera- vagy épp operetténekesek voltak, de egy rockzenekarnak köszönhetően amolyan zenei időutazáson is részt vehettünk. Azt hiszem, mindenki megtalálta a neki tetsző előadást.
Az egyesület elnöke hozzátette, bár minden évben egyszer szervezik meg ezt a programot, idén még egy Sztárvarázs várható.


– Ez novemberi esemény, de tavaly sajnos elmaradt, ezt pótoltuk most, így 2017-ben novemberben ismét várjuk az érdeklődőket. De addig is számos újítással és programmal szeretnénk kedveskedni a kerület lakosainak. Lesz például Mátyásföldi Családi Napok vagy épp 100 éves a repülőtér eseményünk is.
Horváth Valéria hozzátette, egyesületük várja új tagok jelentkezését is, ehhez vagy őt kell megkeresni vagy a [email protected]  e-mail-címen kell regisztrálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.