EUR: 326,02 Ft
CHF: 280,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XVI.kerület

Idén dupláz a Sztárvarázs!

Immár 26. alkalommal rendezték meg a Corvin Művelődési Házban a Sztárvarázs programot, amelyen könnyűzenei előadók és tánckarok szórakoztatták a vendégeket.

Mint azt lapunknak Szabó Andrásné Horváth Valéra, a rendező Corvini Domini Egyesület elnöke elmondta, a jövőben még több programot szeretnének szervezni a kerület lakosainak.


Az egyesület fő célja az „értékmentés és az értékteremtés”. És hogy pontosan mit is jelent ez?
– Kulturális vagy épp sportrendezvényeket. Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést és a környezetvédelmet – mondta lapunknak az egyesület elnöke, aki hozzátette, a karitatív tevékenységet is szem előtt tartják.
– Minden évben megrendezzük például a Mindenki karácsonyát, decemberben 200 rászorulónak tudtunk meleg ételt és ajándékcsomagot adni.

A Corvini Domini Egyesületről
Eredetileg a Mátyásföldi Ház- és Lakástulajdonosok Egyesülete nevet kapta, ennek népszerű neve a Corvini Domini. Egy régi ómátyásföldi villa lett a székhelyük, ahol számos kiállítást, fúvószenei koncertet, kulturális és jótékony célú rendezvényt szerveztek eddigi fennállásuk során. Az egyesület célkitűzése a kerület építészeti hagyományainak őrzése, környezetének és a lakók érdekeinek védelme, kulturális életének magas színvonalú felpezsdítése és a rászorulók támogatása.

Horváth Valéria hozzátette, a 26. alkalommal megrendezett Sztárvarázs programját úgy állították össze, hogy mindenki jól szórakozzon, ráadásul az látogatóknak belépőt sem kellett fizetniük.
– Ingyenes rendezvény volt, köszönhetően az önkormányzat támogatásának. A kerület díszpolgárait és kitüntetettjeit például levélben hívtuk meg, de bárki tudott regisztrálni. Bátran mondhatom, hogy mindenki jól szórakozott, hiszen a fellépők között ismert tánckarok, neves opera- vagy épp operetténekesek voltak, de egy rockzenekarnak köszönhetően amolyan zenei időutazáson is részt vehettünk. Azt hiszem, mindenki megtalálta a neki tetsző előadást.
Az egyesület elnöke hozzátette, bár minden évben egyszer szervezik meg ezt a programot, idén még egy Sztárvarázs várható.


– Ez novemberi esemény, de tavaly sajnos elmaradt, ezt pótoltuk most, így 2017-ben novemberben ismét várjuk az érdeklődőket. De addig is számos újítással és programmal szeretnénk kedveskedni a kerület lakosainak. Lesz például Mátyásföldi Családi Napok vagy épp 100 éves a repülőtér eseményünk is.
Horváth Valéria hozzátette, egyesületük várja új tagok jelentkezését is, ehhez vagy őt kell megkeresni vagy a corvinidomini16@gmail.com  e-mail-címen kell regisztrálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.