2017. november 10., péntek
Réka

Belföld

Idén hét új Opel-modell jön

Az Opel szentgotthárdi gyárában tavaly csaknem 630 ezer motort gyártottak, 23 százalékkal haladva meg az eddigi legnagyobb termelési volument – mondta el Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója Budapesten újságíróknak, az előző évet értékelve.

Hozzátette: ezt megelőzően a legnagyobb darabszámot 1999-ben és 2015-ben bocsátotta ki a gyár, mindkét évben 512 ezer motor készült. A tavaly előállított motorok nagy része, több mint 470 ezer a legkorszerűbb technológiát alkalmazó Flex gyárban készült, itt 38 motorvariánst gyártanak. A korábbi generációs Family motorokat gyártó üzemrészben 158 ezer motort állítottak elő tavaly. Szentgotthárdon az Opel valamennyi modelljéhez készülnek motorok, az év autója címet 2016-ban elnyerő Astráké pedig mind innen kerül ki. Február közepén várhatóan már a 9 milliomodik motort szerelik össze a magyarországi gyárban.


Grzegorz Buchal jelezte, hogy az idén 2016-hoz hasonló számokat várnak. Hozzátette: a Flex gyár gyakorlatilag teljes kapacitással működik. Szentgotthárdon az Opel eddig 1,4 milliárd eurót fektetett be: a magyarországi motorgyár az Opel legnagyobb ilyen üzeme, amely több mint 2000 embernek ad munkát. Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy tavaly a márkakereskedések 10 536 új Opelt értékesítettek Magyarországon. Ezzel a személyautók és kishaszonjárművek piacán 8,9 százalékos a részesedése, a harmadik helyen áll a márkák sorrendjében. Szólt arról is, hogy a márka 2017-ben hét új modellt mutat be. Ezek között lesz az Ampera-e elektromos autó, amely azonban Magyarországra csak később érkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szombattól tovább szigorodik a budapesti szmogrendelet

  Szombattól tovább szigorodik a budapesti szmogrendelet

  Szombattól tovább szigorodik a budapesti szmogrendelet, riasztási fokozatnál a belső égésű motorral hajtott, rendszámtábla nélküli segédmotoros kerékpárok forgalmát is korlátozzák – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

 • Bud Spencer a Corvin-sétányra költözik

  Bud Spencer a Corvin-sétányra költözik

  Szombaton avatják fel a Corvin-sétányra készített Bud Spencert ábrázoló szobrot. Holnaptól már testközelből csodálhatják meg a Tasnádi Szandra által készített remekművet a sétányra látogatók.

 • Az élen járunk a vezetékek madárbaráttá alakításában

  Az élen járunk a vezetékek madárbaráttá alakításában

  Magyarország nemzetközi összehasonlításban is élen jár az elektromos szabadvezetékek madárbaráttá alakításában – mondta Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a VIII.