EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb

Ítéletidő: Hatalmas a káosz az ország útjain

Már csak a 3,5 tonna alatti járművek belépését engedélyezik a szlovák hatóságok a Nógrád megyei határátkelőkön, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bánrévei átkelőhelyen – közölték az érintett megyék sajtóreferensei péntek délben az MTI-vel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 7,5 tonnás súlykorlátozást vezetett be a 25-ös főút egy szakaszán.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a szlovák hatóságok a rendkívüli időjárás miatt valamennyi Nógrád megyei határátkelőhelyet lezárták reggel a nehéz teherautók előtt.


Délelőtt 11 órától újabb forgalomkorlátozást léptettek életbe, amely értelmében Szlovákia területére már csak a 3,5 tonna, vagy az alatti gépjárművek belépését engedélyezik a Nógrád megyei határátkelőhelyeken – tette hozzá.

Közölte: a megyében a 2-es számú főúton továbbra is a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművek közlekedését korlátozzák. A 23-as és a 21-es számú főutak megyei útszakaszán továbbra is forgalomterelés zajlik.


Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, a szlovák hatóságok 11 órakor újabb forgalomkorlátozást léptettek életbe, így Szlovákia területére már csak a 3,5 tonna vagy az alatti gépjárművek belépését engedélyezik a bánrévei határátkelőhelyen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében azt írta, a 25-ös főúton Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, a tehergépjárműveket Maklár felé terelik.

Több buszjárat nem közlekedik Budapesten

Az intenzív havazás miatt több buszjárat nem, vagy csak rövidített útvonalon közlekedik pénteken Budapesten.  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán kora délután azt írta, a 16A, a 27-es és a 116-os autóbusz nem közlekedik. A 16-os a Szentháromság térig, a 128-as a Józsa Béla közig, a 149-es pedig a Gábor Áron utcáig jár. A 129-es, a 140-es és 150-es járatok terelt útvonalon szállítják az utasokat. A BKK közölte továbbá, a havazás lelassította a közlekedést, a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszokra is számítani kell a fővárosban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.