2018. január 24., szerda
Timót

Egyéb Székesfehérvár

Jár-e még valaki könyvtárba?

Sokan aggódnak manapság, hogy fogy az olvasó, csökken a könyvek népszerűsége, bezárhatnak a könyvtárak. Van egy jó hírünk: Fehérváron nem így van. A napokban például egy alapítványi könyvtárat bővítettek.

Az Aranybulla Könyvtárba helyezték át a Zentai úti Tagkönyvtár állományát, mivel az iskolában, a volt könyvtárhelyiségben tornaszobát hoztak létre. Az Aranybulla Könyvtárban a könyvállomány több mint 12 ezer dokumentummal való bővülése miatt szükségessé vált a bővítés, ott új gyermekrészleget alakítottak ki.


Aranybulla_Gyermekkonyvtar_atado-0075

fotó:Önkormányazti Kommunikációs Központ Az Aranybulla Konyvtár Gyermekrészlegének átadó ünnepsége

Csiszárné Mahler Mónika, az Aranybulla Könyvtár igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy a Zentai úti Tagkönyvtár gyűjteményét rájuk bízta, a szükséges átalakítást finanszírozta, és hogy több mint egy évtizede támogatja az alapítványi könyvtárat.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: a tagkönyvtári rendszer fenntartása és működtetése továbbra is kiemelten fontos feladata az önkormányzatnak, és egy nagy városi könyvtár létrehozásán is dolgoznak. A polgármester megköszönte az Arconic-Köfémnek a fejlesztésekhez biztosított támogatást. A Területi Művelődési Intézmények Egyesületének elnökségi tagja, Pál Gábor azt hangsúlyozta, hogy a könyvtárak nem egyenlők a könyvekkel, hiszen közművelődési programok szervezői, helyszínei.

Vasné Borsos Beáta Bíborka, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója szerint könyvtárosokként nemcsak a saját intézményükről kell gondolkodniuk, hanem ezen túllépve az olvasóközönség érdekeit kell nézniük. Kifejezte reményét, hogy a gyerekek közül sokan jönnek majd a több mint 12 ezer dokumentummal bővült Aranybulla Könyvtárba, és minden látogatót invitált a Vörösmarty Mihály Könyvtárba is.

Kapcsolódó Cikkek