EUR: 324,11 Ft
CHF: 280,97 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Székesfehérvár

Jár-e még valaki könyvtárba?

Sokan aggódnak manapság, hogy fogy az olvasó, csökken a könyvek népszerűsége, bezárhatnak a könyvtárak. Van egy jó hírünk: Fehérváron nem így van. A napokban például egy alapítványi könyvtárat bővítettek.

Az Aranybulla Könyvtárba helyezték át a Zentai úti Tagkönyvtár állományát, mivel az iskolában, a volt könyvtárhelyiségben tornaszobát hoztak létre. Az Aranybulla Könyvtárban a könyvállomány több mint 12 ezer dokumentummal való bővülése miatt szükségessé vált a bővítés, ott új gyermekrészleget alakítottak ki.


Aranybulla_Gyermekkonyvtar_atado-0075

fotó:Önkormányazti Kommunikációs Központ Az Aranybulla Konyvtár Gyermekrészlegének átadó ünnepsége

Csiszárné Mahler Mónika, az Aranybulla Könyvtár igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy a Zentai úti Tagkönyvtár gyűjteményét rájuk bízta, a szükséges átalakítást finanszírozta, és hogy több mint egy évtizede támogatja az alapítványi könyvtárat.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: a tagkönyvtári rendszer fenntartása és működtetése továbbra is kiemelten fontos feladata az önkormányzatnak, és egy nagy városi könyvtár létrehozásán is dolgoznak. A polgármester megköszönte az Arconic-Köfémnek a fejlesztésekhez biztosított támogatást. A Területi Művelődési Intézmények Egyesületének elnökségi tagja, Pál Gábor azt hangsúlyozta, hogy a könyvtárak nem egyenlők a könyvekkel, hiszen közművelődési programok szervezői, helyszínei.

Vasné Borsos Beáta Bíborka, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója szerint könyvtárosokként nemcsak a saját intézményükről kell gondolkodniuk, hanem ezen túllépve az olvasóközönség érdekeit kell nézniük. Kifejezte reményét, hogy a gyerekek közül sokan jönnek majd a több mint 12 ezer dokumentummal bővült Aranybulla Könyvtárba, és minden látogatót invitált a Vörösmarty Mihály Könyvtárba is.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.