EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Tatabánya

Jelentkezőket vár a Kincsesbánya

Kincsesbánya elnevezéssel városi vetélkedőt tartanak városunkban. A megmérettetést a Jó Szerencsét! Emlékév egyik programjaként rendezik meg.

A sok játékos elemet tartalmazó szellemi erőpróba ötlete alapján két évvel ezelőtt már tartottak egy közösségfejlesztő programot.


A 2015-ös verseny kibővített, három fordulóból álló változatát szervezzük meg idén – hangsúlyozta Seffer Edina, a szervező Vértes Agorája munkatársa. – Többféle feladattal készülünk: lesznek ügyességi és kreativitást igénylő kihívások is, így mindenki megtalálhatja azt, amiben a legjobb.

Schmidt Csaba polgármester úgy vélte: a vetélkedő kiválóan alkalmas arra, hogy szinte az egész város közösségét megmozgassa.

Tatabánya történelme egyben az itt élő közösség története is, ezt ismernünk kell – fogalmazott a városvezető. – Különösen hangsúlyos ez a Jó szerencsét! Emlékévben, ráadásul ezen a vetélkedőn mindezt játékos formában élhetik át a résztvevők.

A részleteket Fenyvesi Zoltán, a vetélkedő játékmestere ismertette. A bányászmúlthoz is kapcsolódó, Tatabánya történetét felelevenítő vetélkedősorozatra február 6-ig várják a jelentkezéseket: a háromfordulós megmérettetésen tíz–húsz fős csapatok, családok, kis közösségek indulhatnak. A fordulók február 25-én, majd április 29-én lesznek, a döntőt pedig május 20-án rendezik. A résztvevők a sokoldalú feladatokon keresztül járják be és ismerik meg a város különböző részeit, intézményeit. 

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.