EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Jobbikosok tüntettek a Jobbik ellen

Durva jelenetek játszódtak le a hétvégén Debrecenben, ahol egykori jobbikosok demonstráltak a pártvezetés húzásai miatt. A tüntetők megtaposták a Jobbik címerét, Vona Gábort pedig lemondásra szólították fel.

A Jobbik nemcsak tagságát, hanem a szavazóit is csúfosan cserbenhagyta és hátba szúrta – állítják annak a tüntetésnek a szervezői, akik a párt politikája és arculatváltása ellen szerveztek demonstrációt szombaton Debrecenben. A Kossuth téri gyülekezőknél lévő transzparenseken a „Vona! Elárultátok a nemzeti radikalizmust!” mondat is szerepelt. De készült olyan drapéria is, amelyen Vona Gábor elnök Heller Ágnes liberális filozófussal pózol kéz a kézben. A tiltakozásra a résztvevők szerint azért volt szükség, mert a Jobbik felhagyott korábbi politikai irányvonalával, és minden lépése a kormányzásra való törekvés érdekében zajlik.


DE_Jobbik_tüntetés_Vona_Gábor_ellen

Fotó: Lokál

A szervezők közül Ulics Erika, a Jobbik korábbi hajdú-bihari országgyűlési képviselőjelöltje lemondásra szólította fel a Jobbik vezetőit. – Sem a Jobbik tagsága, sem pedig a választók nem erre hatalmazták fel a Jobbik vezetését, nem azért kaptak bizalmat, hogy visszaéljenek vele – fogalmazott. A tömegből többször felhangzott a „Vona, takarodj!” rigmus.

DE_Jobbik_tüntetés_Vona_Gábor_ellen

Ulics Erika

A tüntetők meglátása szerint a Vona Gábor által diktált néppártosodási stratégia rossz, a pártelnököt pedig nem tartják jó vezetőnek. – Súlyos ellentétek vannak a szervezetben, a pártot szétfeszítik a belső konfliktusok, a Jobbik nem képes a kormányzásra – magyarázták. Ezt hangsúlyozta Ulics Erika és más, egykori jobbikos alapszervezetek vezetői is. – A Jobbik elnöke és vezetői azt a látszatot keltik, mintha az egész szervezet szándékának megfelelne, hogy olyan irányba fordultak, amely a kormányzás mindenáron való megszerzését tűzte ki célul – nyilatkozták.


A tiltakozás végén a résztvevők több helyi alapszervezet zászlajából kivágták a Jobbik jelvényét, majd a lyukas zászlókat felmutatva megtaposták a párt címerét.

Debrecen, 2017. január 14. A Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetők a párt zászlajából kivágják az emblémát demonstrációjukon, amelyet a Jobbik jelenlegi politikája és Vona Gábor pártelnök ellen tartottak a párt debreceni irodája előtt Debrecenben 2017. január 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Korábban a Jobbik vámosmikolai és vecsési szervezete is nyíltan kifejezte elégedetlenségét Vona Gáborral szemben, emellett a volt Veszprém megyei elnök és a Kárpát Haza Őrei Mozgalom vezetője is bírálta a pártelnököt.

Kapcsolódó Cikkek