EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Kokainos gázoló édesanyja: a lányom áldozata is hibázott

Köztiszteletben álló kántor lánya az a nő, aki Zuglóban bedrogozva halálra gázolt, majd cserben hagyott egy idős férfit. A szülők elismerik, hogy lányuk hibázott, de szerintük az áldozat is vétkes, mert tilos helyen ment át az úttesten.

T. Klára Petra szülővárosában, Mezőkövesden hamar híre kelt a történteknek. Az utcán, a benzinkúton, a kocsmában, de még a templomban is mindenki elítélően beszél róla.


– Sajnálom a szülőket, nem vették észre, hogy rossz társaságba keveredett az a lány. Pedig tisztességesen nevelték őt, vasárnaponként templomba vitték, ahol az édesapja a kántor. Korábban a másik gyerekük, Klára húga rémisztette meg a családot. Bogit három férfi az utcán el akarta rabolni, erőszakkal betuszkolták egy kocsiba, de volt annyi lélekjelenléte, hogy a másik oldalon kiugrott és elmenekült – mesélte az egyik szomszéd.

zugloi-gazolo-t.klara-ripost

– Egyáltalán nem biztos, hogy bedrogozva vezetett a lányom, még várjuk a vizsgálat eredményét – szögezte le szűkszavúan Klára édesanyja. Azt elismerte, hogy a lánya hibázott, amikor segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, de úgy véli, az áldozat is vétkes, mert tilos helyen ment át az úttesten. Majd megcsörrent az anya telefonja, épp Klára hívta a Gyorskocsi utcai fogdából.


A lány idős támogatója, József, a nyugdíjas könyvelő beszédesebb volt.

jézus-szive-templom-mezokovesd-zugloi-gazolo1

A Jézus Szíve Katolikus Templom Mezőkövesden – itt dolgozik kántorként a zuglói gázoló édesapja

– Klárának Pesten még ennivalóra sem volt pénze, ezért az édesanyja mindennap a mezőkövesdi távolsági busz sofőrjével küldött neki ennivalót. Anyagilag támogattam, kocsit vettem neki, fizettem a milliós egyetemi tandíját – mesélte az Amerikából hazatért 84 éves könyvelő. – Amikor kitalálta, hogy országos étteremhálózatot nyit, többen is úgy adtunk neki összesen 100 millió forintot, hogy átvételi elismervényt sem írtunk róla. Sajnos az edzőteremben nemcsak barátokra lelt, hanem kokainra is. Klárika anyukája meg is kérdezte tőlem, drogozik-e a lánya. Korábban még egy pohár bort sem lehetett beleerőltetni, ezért nyugodt szívvel válaszoltam: biztosan tudom, hogy nem. Tévedtem – ismeri el a férfi.

József és Klára kapcsolatáról elsőként a Lokál számolt be: a fiatal lány gyakran töltötte az idejét az idős úrral, aki anyagilag támogatta, cserébe Klára takarított rá.

Úgy tűnik, a jóhiszemű befektetők hiába futnak a pénzük után. A T. Klára Petra nevével jelzett tucatnyi étterem sorra bezárt, csupán néhány maradt nyitva, amelyeket most a lány öccse egyedül visz tovább. A fiú korábban Szegeden tanult, de a nővére kérésére otthagyta az egyetemet, hogy segítse őt a munkában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocskor Andrea: Boldogulni a szülőföldön lehet

    Bocskor Andrea: Boldogulni a szülőföldön lehet

    Óvatos bizakodással tekint Volodimir Zelenszkij elnökségére Bocskor Andrea, a beregszászi születésű fideszes európai parlamenti képviselő, és egyértelmű sikernek tekinti, hogy a Velencei Bizottság minap közzétett értékelésében az Európa Tanács égisze alatt működő jogásztestület felszólította Kijevet: helyezze hatályon kívül a kisebbségek nyelvhasználatáról szóló jogszabály bizonyos rendelkezéseit.