EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Békéscsaba

Karácsony után is kell a segítség

A Csabai Kolbászklub Egyesület tagjai ételosztást szerveztek az év végére, összesen közel 300 rászorulót támogatva az akció során. A Gőzmalom téren gulyáslevessel és disznótoros ételekkel készültek: igazi csabai sült kolbász és hurka is került az asztalra.

Sokan az ünnepek előtt jótékonykodnak, ellenben aki segítségre szorul, az a karácsony elmúltával sem kerül jobb helyzetbe. Ezért is időzítették az egyesület tagjai ezt az akciót 2016 végére. Hégely Sándor, a kolbászklub elnöke lapunknak elmondta, ők úgy tudnak a legegyszerűbben segíteni, ha hurkát, kolbászt sütnek vagy egy tartalmas levest főznek azoknak, akik otthon ezt nem tudnák megtenni. Ráadásul a klubnál már hagyomány a jótékonykodás, ezért helyeznek rá még nagyobb hangsúlyt.


A családsegítőn keresztül érték el azokat a rászorulókat, akiknek az egy-egy tál meleg étel is nagy segítség lehet ebben az időszakban, de szeretettel vártak mindenkit, aki hallott erről az eseményről. Közel 300-an jöttek el és laktak jól az elkészült finomságokból, ami a szervezők számára nagy sikert jelent.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.