2019. december 14., szombat
Szilárda

Külföld

Kárpátalja egész területén korlátozták a kamionforgalmat

Az erős havazás és szél miatt Kárpátalja valamennyi főútját lezárták a nagy teherjárművek előtt szombaton a közlekedési hatóságok, az ukrajnai megyében több mint húsz település maradt áram nélkül a mostoha időjárás következtében – adta hírül a Kárpátalja megyei rendkívüli helyzetek állami szolgálata.

A közlemény szerint az intenzív havazás, erős szél és az utak jegesedése miatt szombat reggeltől ideiglenesen megtiltották a nagy teherjárművek közlekedését Kárpátalja minden főútvonalán. Az intézkedés célja a közlekedési dugók kialakulásának megelőzése, valamint az utakat tisztító és szóró járművek akadálytalan munkájának a biztosítása – áll a jelentésben.


A katasztrófavédelem vontató járművei az elmúlt nap során 48 személygépkocsit szabadítottak ki a hó fogságából Kárpátalján. A megye hegyvidéki térségében a katasztrófavédelem 11 vontató járműve és 40 munkatársa teljesít szolgálatot.

Szombat reggel Kárpátalja három járásában 24 településen szünetelt az áramszolgáltatás az elektromos vezetékekre tapadt nedves hó miatt. A Szolyvai járásban hat település maradt áram nélkül, mert a hó súlyától kidőlt fa elszakította a fővezetéket.

Kárpátalján a közlekedési hatóságok pénteken még csak három főútvonalat zártak le a kamionforgalom előtt az intenzív havazás miatt. A bevezetett korlátozások az időjárási viszonyok normalizálódásáig maradnak érvényben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy-Britannia akár 2022-ig is fizetheti uniós költségvetési hozzájárulását

  Nagy-Britannia akár 2022-ig is fizetheti uniós költségvetési hozzájárulását

  A brit Konzervatív Párt nagyarányú választási győzelme alapján Boris Johnson miniszterelnök január végéig kilépteti országát az Európai Unióból, de az átmeneti időszak végéig – akár 2022-ig – megmarad Nagy-Britannia uniós költségvetési hozzájárulása, és ez Magyarország számára jó hír – mondta Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.