EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti táncosok a Soulwave klipjében

Idén átlépte az egymilliós nézettséget a Soulwave zenekar Kalandorok című klipje, amelyben két kecskeméti táncos, Ágoston Emese és Máté Levente szerepel.

Emese hivatásos táncművész. A Magyar Táncművészeti Főiskola táncos és próbavezető szak divattánc szakirányán végzett. Jelenleg Kecskeméten és a fővárosban is tanít. Bár nem hivatásszerűen, de Levente is régóta táncol. Ennek köszönhetik szerelmüket, hiszen egy kecskeméti tánciskolában, az akkori K76-ban ismerték meg egymást. Levente mérnök-informatikusként végzett a GAMF-fen, ennek ellenére igazi művészlélek, több mint tíz éve bűvészkedik.


Ágoston Emese és Máté Levente

Ágoston Emese és Máté Levente

Amióta együtt vannak, több filmes munkában szerepeltek már. Játszottak reklámokban és filmekben is. Az Infernóban például turistát alakítottak Tom Hanks mellett.

– Épp ekkor érkezett a felkérés az irodához, hogy készítsék el a Soulwave új klipjét, amihez egy táncos párt kerestek. Fontos volt, hogy egy valódi pár legyenek, valódi érzésekkel, így esett ránk a választás. Akkor még nem sokat hallottunk a zenekarról. Pár nappal a forgatás előtt megkaptuk a dalt, amely már első hallásra megtetszett mindkettőnknek. Elmondták az instrukciókat, ennek alapján Emese kidolgozta a koreográfiát, amit helyben még tovább alakított. Itt találkoztunk először a zenekar tagjaival, szerencsére gyorsan meglett az összhang közöttünk – mesélte Levente.


Soulwave zenekar

Soulwave zenekar

Levente elmondta, hogy nagyon gyorsan és gördülékenyen ment a klip forgatása. A rendezője, Tuza Norbert egyébként szintén kecskeméti. A klip első felében még csak árnyjátékként van jelen a két táncos, majd egyszer csak megjelennek a zenekarnál. Emesének és Leventének ez volt a legérdekesebb feladat, hiszen úgy kellett táncolniuk a zenészek között, hogy még véletlenül se érjenek a hangszerekhez.

– Hamarosan felkerült a zenetévék toplistájára, és a rádiók is nagyon sokat játszották. Jó érzés, hogy mi is részesei lehettünk ennek a munkának, sokan gratuláltak, amikor felismertek minket a klipben – mesélték büszkén.

d0e94b8056328f870c9a088003ebd582

Gördülékenyen zajlott a forgatás

A klipet életre hívó produkciós csapat, az Inkpanther Productions vezetője, Tuza Norbert így emlékezik vissza a közös munkára: „Akkoriban ismerkedtünk meg Leventével és Emesével egy másik forgatás kapcsán, amikor felkértek minket a Kalandor klip megrendezésére. Meghallgatva a dal szövegét és megismerve Leviéket, azonnal összeállt bennünk a forgatókönyv, hogyan eleveníthetné meg képekben is a dal csodás mondanivalóját a saját, táncban is kifejezhető világuk.”

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.