EUR: 330,80 Ft
CHF: 301,78 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Sport

Kemény Dénes: Nem elegáns, hogy kiforgatták a szavaimat

Kemény Dénes nem tartja elegánsnak, hogy a Hír TV-ben tett kijelentése egyik kiragadott – és más orgánumok által átvett – mondatával promotálták a műsort. Igaz, korábbi tapasztalataiból kiindulva nem is igazán lepődött meg ezen.

„Kemény Dénes szerint tisztességes, ha lesz népszavazás”


„A budapesti olimpiát óriásplakáton hirdető Kemény Dénes szerint is tisztességes dolog lenne egy népszavazás az olimpiáról”

Ilyen címekkel tálalta a Momentum Mozgalom olimpiaellenes kampányát naponta népszerűsítő Index, valamint a 444.hu a budapesti ötkarikás játékok pályázata egyik arcának számító Kemény Dénes nyilatkozatát. Pedig a korábbi pólós szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a rendezésről szóló népszavazás nem ördögtől való ugyan, de ennek két évvel ezelőtt lett volna értelme. A mondat második fele azonban sok helyen elsikkadt…


– Valahogy nem csodálkozom, hogy a huszonöt perces műsorból pont ezt a félmondatot ragadták ki. Nem elegáns, hogy kiforgatták a szavaimat

– nyilatkozta a Lokálnak Kemény Dénes. – Pont azt taglaltam, hogy a népszavazásnak egy-két évvel korábban lett volna értelme. Mellesleg, ha az általunk megválasztott parlamenti képviselők nyolcvan, és a fővárosi közgyűlés kilencven százaléka a budapesti rendezés mellett tette le a voksát, akkor a népszavazásnak talán nincs is igazi tétje. Főleg ilyen későn, mert mire kiírnák a népszavazást, eldől, melyik város adhat otthont a játékoknak. Ez csak arra jó, hogy megzavarja, elbizonytalanítsa az esetleg Budapestre voksoló döntéshozókat.

Kemény Dénesnek az interjú nyomán egyébként éppen Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője gratulált elsőként. Számára és azok számára is, akik végignézték a műsort, egyértelműen kiderült, hogy a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány egyetért a rendezéssel, mert a főváros és az ország javát szolgálná.

Kapcsolódó Cikkek

 • Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

  Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

  Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna révén egy-egy arany- és ezütéremmel kezdte szereplését a magyar csapat a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

 • Aranyéven van túl a Fradi

  Aranyéven van túl a Fradi

  Nem tudom, volt-e ilyen sikeres éve a Fradinak a rendszerváltás óta – jelentette ki Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

 • Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  A Ferencváros 2-0-ra kikapott a másodosztályú Békéscsaba vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójának szerdai játéknapján, így búcsúzott a sorozattól.