EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Győr

Kemény tavasza lesz a Gyirmótnak

A téli szünet még tart a labdarúgó első osztályban, így van még ideje felkészülnie a Gyirmótnak a tavaszi rajtra. Pokoli nehéz hónapok várnak a fiúkra, hiszen az utolsó helyen, 13 ponttal telelnek. Négy játékos már távozott.

Tulajdonképpen sikeres éven van túl a Gyirmót FC, hiszen történelme során először szerepel az hazai labdarúgás élvonalában. Azonban egyelőre a gól és a győzelem a legnagyobb hiánycikk a csapatnál, így a téli szünet kemény felkészüléssel telhet, mert a cél mi más is lehetne, mint a legmagasabb osztályban maradás. Az őszi 19 meccsen összesen nyolcszor voltak csak eredményesek, míg harmincegy gólt kaptak. Náluk kevesebb gólt senki nem lőtt és többet sem kapott a mezőnyben. A házi góllövőlistát Sallói Dániel vezeti jelenleg, neve mellett két találat szerepel. A legjobb formát a csapat a hetedig és a tizenegyedik forduló között hozta: három győzelmet és két döntetlen ért el. Az őszi szezont végül három győzelemmel, négy döntetlennel és tizenkettő vereséggel zárta, az előttük álló egyesület hét ponttal előzi meg a sárga-kékeket. Február közepén indul a bajnokság, a Gyirmót először a Pakssal mérkőzik, majd a Vasas otthonába látogat.


Nem csak cselekre, gólokra is szüksége lesz a sárga-kékeknek Fotó: Marcali Gábor

Nem csak cselekre, gólokra is szüksége lesz a sárga-kékeknek
Fotó: Marcali Gábor

A vezetőség a csapat megerősítésén dolgozik, egyelőre azonban csak a távozókról érkeztek hírek. Simon Attila, Horváth Adrián és Nagy Olivér szerződését felbontották, Sallói Dániel pedig visszatér az Egyesült Államokba. További távozók is lehetnek, a hírek szerint megfelelő ajánlat esetén Nagy Sándort is elengedik. Az már korábban eldőlt, hogy a gyirmótiakat továbbra is Urbányi István vezetőedző irányítja. Bárhogy is alakul a felkészülés, egy biztos: kemény tavasz vár a kék-sárgákra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.