2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld

Kerekesszékesekkel packázik Hadházy

Naponta hullanak ki „csontvázak” az LMP korrupció elleni bajnokának, Hadházy Ákosnak a szekrényéből: földügyei mellett nem elhanyagolható, hogy szándékosan packázik a szomszédságában található, fogyatékkal élőket foglalkoztató étteremmel. Sőt komoly összegeket áldozott arra, hogy bosszantsa az alapítványi vendéglátóhelyet.

Budapest, 2016. november 28. Hadházy Ákos LMP-s képviselő a 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról szóló politikai vitában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. november 28-án. MTI Fotó: Kovács Attila

Hadházy Ákos LMP-s képviselő /Fotó: MTI – Kovács Attila

A Magyar Idők már beszámolt róla, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke magánéletében több olyan hadszíntéren is „harcol”, ahol a csata nem tűnik éppen elegánsnak. Azon túl, hogy végrehajtókat küldött nyugdíjas szomszédjára, az udvarukban működő Kék Madár Alapítvány által biztosított szolgalmi jogával is rendszeresen visszaél. A nonprofit szervezet Ízlelő néven üzemeltet vendéglátóhelyet a Bartina utcai ingatlanon, amelynek hátsó felében található Hadházyék társasháza, ezért úgynevezett szolgalmi jog illeti meg őket, így áthaladhatnak a telken.


 

– Csak az a gond, hogy átjárás helyett rendszeresen parkolnak úgy, hogy autóik akadályozzák munkatársaink, vendégeink átjárását – magyarázta lapunknak Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője. Ez azért is kellemetlen, mert az Ízlelő fogyatékkal élőket foglalkoztat, és amíg egy egészséges ember a falnak lapulva kikerülhet egy pofátlanul parkoló autót, ez kerekesszékkel kisebb akrobatamutatványt igényelne.

Balhéi ellenére Hadházy az elnök

Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét szombaton, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos tölti be a posztot. A kongresszus a párt titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta.

– Előfordult, hogy megkértük a képviselő úr feleségét, álljon arrébb az autójával, mert nem fér el mellette egy munkatársunk kerekesszéke, erre közölte, hogy „majd ha végzett a dolgával, elmegy”, és nem is távozott onnan, csak mintegy 40 perccel később – mesélte az éttermet üzemeltető alapítvány ügyvezetője.


A nonprofit szervezet egy idő után bírósághoz fordult védelemért, ahol meg is állapították: Hadházyék visszaéltek a szolgalmi joggal, birtokháborítást követtek el, ezért többször is pénzbírságot róttak ki rájuk. – A forgatókönyv mindig ugyanaz: megbüntetik őket, kifizetik, és folytatják a birtokháborítást – mondta Mészáros.

– Sajnos azon a ponton már túl vagyunk, hogy normális kommunikációval képesek legyünk kezelni ezt a helyzetet, kénytelenek vagyunk a jog eszközeivel élni – tette hozzá Mészáros Andrea.

A Magyar Idők felidézi: Hadházy korábbi közlése szerint ezt az ügyet a korrupcióellenes tevékenysége miatt próbálják felfújni a sajtóban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek