2019. december 06., péntek
Miklós

Extra

Két újabb árvát fogadna örökbe Madonna

Két újabb árvát fogadna örökbe Malawiból Madonna amerikai énekesnő, akinek már van két, a kelet-afrikai országból adoptált gyermeke.

A szupersztár szerdán személyesen, két kisgyermek társaságában jelent meg a főváros, Lilongwe bírósága előtt meghallgatás céljából.


A malawi hatóságok közölték, hogy bíróság dolga dönteni az örökbefogadási kérelemről, és Madonna akár egy hétig is várhat a döntésre.

Az örökbe fogadni kívánt gyermekek kiléte nem ismert, még azt sem tudni, melyik árvaházból valók.

Az énekesnő 2006-ban egy David Banda nevű kisfiút, 2009-ben pedig egy Mercy James nevű kislányt fogadott örökbe Malawiból.

Madonna 2006-ban alapítványt létesített Raising Malawi néven az ottani árvaházak és más árvavédelmi intézmények támogatására, a szervezet saját adatai szerint dollármilliókkal finanszírozta az árvagondozást az afrikai országban.

Joyce Banda malawi elnök 2013-ban azzal vádolta az amerikai sztárt, hogy lekezeli az ottani hatóságokat, indokolatlanul kiváltságos elbánásra tart igényt és eltúlozza ottani érdemeit.

A Banda elnök asszonyt 2014-ben felváltó Peter Mutharikával azonban jók az énekesnő kapcsolatai, az új elnök azt mondta, hogy kormánya örökké hálás lesz Madonnának az országa iránti szenvedélyéért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót.

  • Rekordot döntött A Dal 2020

    Rekordot döntött A Dal 2020

    A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják.