2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld

Kiakadt Vonára a Kuruc.info

Rosszalló „olvasói levél” jelent meg a múlt héten a Jobbik háziújságjában, a Kuruc.infón. A szerző azt rótta fel Vona Gábornak, hogy a pártelnök behízelegte magát a zsidóság köreibe.

A szélsőséges portál levele arra utal, hogy a Jobbik vezére üdvözlőlevelet küldött a zsidó egyházaknak. Pedig korábban a Duna-parti holokauszt-emlékművet köpdösték, volt, hogy az izraeli állampolgárokat listázták volna jobbikosok, egyszer pedig maga a pártelnök jelentette ki, ha kiderülne, hogy zsidó származású, lemondana.


Már önmagában az is pikáns, hogy a Jobbikhoz ezer szállal kötődő Kuruc.info leközölte a Vona Gáborral nem éppen kesztyűs kézzel bánó olvasói levelet. Csakhogy az írás ennél sokkal durvábbat üzent a pártvezérnek: döntsön végre, vagy a zsidók, vagy a kurucok!

– Válaszúton vagyunk, megmaradhatunk tiszta hazafias erőnek, nem zavartatva magunkat attól, hogy antiszemitának kiáltanak ki bennünket, vagy megpróbálunk barátságos viszonyt kialakítani Izraellel  – fogalmaz a cikk, de nem áll meg itt. Azt veti Vona Gábor szemére, hogy a „cionisták előtt hajbókol” azzal, hogy Köves Slomó rabbinak azt írta, hogy „a zsidók és a keresztények ugyanazt az Istent imádják”.


– Ez egy tévedés, a keresztények számára minden ember felebarát, a zsidóknak viszont csak a másik zsidó. Ők ebből egy jottányit sem fognak engedni. Kérlek, Gábor, higgadtan gondold át ezeket a dolgokat – olvasható.

Ahogy az egyébként betiltott, náci hangvételű Kuruc.infón gyakori, a mostani levél is süt az antiszemitizmustól. A Jobbik-tábor nagy része nem szimpatizál a zsidókkal. Vona Gábor viszont néppártosodás címén egyszerre próbál farkas és bárány is lenni. A régi jobbikosoknak azt ígéri, hogy velük gyűlölködik tovább, a nem jobbikosokat pedig  azzal kecsegteti, hogy ő megváltozott. A kettő nem megy. Az egyik oldalt biztosan átveri.

Kapcsolódó Cikkek