2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Kiderült! Egy hónapja vizsgálták a diákokat szállító buszt

Továbbra sem tudni mi vezetett a magyar fiatalokat szállító busz veronai tragédiájához. Egyelőre mindenki csak találgat, hogy emberi mulasztás, vagy műszaki meghibásodás miatt történt a tömegszerencsétlenség.

A Lokálnak sikerült elérnie a kiskunfélegyházi Pizolit Busz Kft. ügyvezetőjét.


– Nagyjából egy hónapja vett részt a busz egy fékpadi vizsgálaton, ahol minden rendben volt. Természetesen hatósági műszaki vizsgával is rendelkezett a jármű, a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgáztatta  – mondta Czakó Tibor. Kérdésünkre még elárulta, hogy a két magyar sofőr már régóta a cég alkalmazásában állt.

– A Lokálon keresztül szeretnék részvétet nyilvánítani az áldozatok hozzátartozóinak. Osztozom a gyászukban és nem hagyjuk magukra a túlélőket sem, támogatni fogjuk őket – tette hozzá Czakó Tibor. – Volt biztosításunk is, már felvettük a biztosító társasággal a kapcsolatot. Hallottam, hogy az áldozatok és a sérültek hozzátartozói beperelnék a cégét. Hogy ez csődbe vihet minket? Könnyen lehet, de nem tudok erre válaszolni, van elég bajunk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.