2019. december 14., szombat
Szilárda

Külföld

Kim Dzsong Un megint lesántult

Az észak-koreai vezető ismét sántikálva jelent meg egy eseményen, amelyről az állami televízió közölt képsorokat. Kim Dzsong Unt nem először látni így: bokaproblémái miatt legutóbb 2014-ben volt kénytelen eltűnni a közéletből hat hétre.

A KCTV kedd esti híradásában számolt be a vezetőnek egy cipőgyárban tett látogatásáról, s az eseményről készült felvételen Kim Dzsong Un a bal lábára sántítva járkált – tájékoztattak dél-koreai médiumok.


Az észak-koreai vezető sántikálásának oka valószínűleg a bal bokájában kiújuló fájdalom lehet, amely miatt 2014 szeptemberében egyszer már kénytelen volt váratlanul visszavonulni a nyilvánosságtól negyven napra.

A dél-koreai titkosszolgálat információi szerint 2014 szeptembere és októbere között eltávolítottak egy cisztát Kim bokájából.

A hírszerzés korábban azt feltételezte, hogy Kim Dzsong Un túlsúlyossága, valamint a népünnepélyeken való gyakori szereplései vezethetnek a kiújuló bokafájdalmakhoz. Más források köszvényre vagy cukorbetegségre gyanakszanak.

Az észak-koreai média nem közölt semmit Kim Dzsong Un lehetséges egészségi problémáiról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.