EUR: 303,38 Ft
CHF: 268,79 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Tech

Kína korlátozná a virtuális internetes magánhálózatokat

Kína erőteljesebben akar fellépni olyan online szolgáltatásokkal szemben, amelyek lehetővé teszik a kommunista állam által korlátozott internetes tartalmakhoz való hozzáférést, ennek keretében a hatóságok egy 14 hónapos kampányt indítanak a virtuális magánhálózatokat (Virtual Private Network – VPN) biztosító szolgáltatók ellen – jelentette be hétfőn a pekingi ipari és információtechnológiai minisztérium honlapján.

Több millió internetező mellett számos vállalat is használja Kínában a kereskedelmi virtuális magánhálózatokat, hogy megkerüljék az állami cenzúrát. Peking nemcsak a Kína-kritikus honlapokat és hírportálokat blokkolja, de az olyan hálózatokat is, mint a Facebook, Twitter, YouTube, vagy a Google internetes kereső szolgáltatást.

A hatóságok mostani “tisztogató” kampánya mindenek előtt olyan vállalatok ellen irányul, amelyek VPN által lehetővé tett, úgynevezett biztonságos alagutakat használnak.

A minisztérium közleménye szerint tilos saját VPN-alagutat használni, vagy ilyen külföldi szolgáltatásokat igénybe venni kereskedelmi célokra, he erre nincs külön hatósági engedély.

A Nagy tűzfalként ismert cenzúra időnként erősen korlátozza a VPN-kapcsolatokat, és ezt számos kínai internethasználó sérelmezi.

A pekingi vezetés új intézkedéscsomagja tovább erősíti a kormányzat ellenőrzését a kínai internet-tartalmak felett és, hogy milyen információkhoz férhet hozzá a távol-keleti ország mintegy 731 milliós internetezője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lehet az új iPhone

  Ilyen lehet az új iPhone

  Az új iPhone kapcsán teóriák, elképzelések, jóslatok folyamatosan jönnek-mennek, ám most nagyon úgy tűnik, hogy ez a napokban kiszivárgott információk az almás cég új telefonkészülékéről nagyon is valósak.

 • Visszavonja a Microsoft elleni panaszát az orosz Kaspersky Lab

  Visszavonja a Microsoft elleni panaszát az orosz Kaspersky Lab

  A moszkvai székhelyű Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szerdán bejelentette, hogy visszavonja a Microsoft amerikai szoftvervállalat ellen európai trösztellenes hatóságoknál benyújtott panaszát, miután a Microsoft ígéretet tett kifogásolt politikájának megváltoztatására.

 • Robot végzi a piszkos munkát

  Robot végzi a piszkos munkát

  A takarítás általában nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, de ma már gyorsan és könnyen rábízhatjuk a kellemetlen feladatot egy házi robotporszívóra.

 • Szakértő: Virágzik a kiberbűnözés

  Szakértő: Virágzik a kiberbűnözés

  Virágzik a kiberbűnözés, tízből hat rosszindulatú szoftver már zsarolóvírus – mondta Gyebnár Gergő biztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.