EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Tatabánya

„Kinőttük az Árpád teret”

Kényelmesebb, a közelben élőknek pedig nyugalmasabb, ha a nagy rendezvényeket is befogadó városközpont az Árpád térről átköltözik a Megyeháza térre – véli Schmidt Csaba polgármester. A közgyűlés még 2014-ben döntött a megújulásról.

– Ha a városközpontot nézzük, és az itt megvalósuló rendezvényeket, nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy kicsit kinőttük az Árpád teret – mondta el Schmidt Csaba polgármester a városközpont megújulásáról tartott tájékoztatón. – A Megyeháza előtti tér nagyobb, illetve messzebb van a lakóházaktól, tehát az ott élők nyugalmához is hozzá tudunk járulni az új térrel. A felújításhoz meg kell oldani a parkolók pótlását, ezért a város pályázott egy mélygarázs építésére és egy városi tér létrehozására, zöldfelületek kialakítására.


11_12_megyehaza_ter_felujitasa_06

Schmidt Csaba polgármester szerint az új városközponttal mindenki jól jár

A tér persze ettől még nem telne meg élettel, ahhoz üzletekre, szórakozóhelyekre, éttermekre, illetve az egyszerűbb ügyintézést lehetővé tévő szolgáltatói központra van szükség, így fogalmazódott meg a Városkapu Szolgáltató- és Üzletház projektje, amellyel a T-Szol Zrt.-t bízta meg a város. A partnerek felkutatása az ő feladatuk volt, amit sikerrel teljesítettek.

Dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatósági elnöke kiemelte:


– Olyan cég jött létre, amelynek 50-50 százalékos tulajdonosa a T-Szol Zrt., illetőleg a TBP Zrt., amely megfelelő referenciákkal rendelkezik. A tervezéssel párhuzamosan természetesen a bérlői igényeket és a műszaki megvalósíthatóságot is figyelembe vesszük – így egy olyan központ fog létrejönni, ami minden igényt kielégít.

A tájékoztatón a TBP Zrt. képviselője is részt vett, aki hangsúlyozta, hogy mivel Tatabánya egy modern, fejlődő város, az adottságai pedig lehetővé teszik, hogy ennek a projektnek kedvező legyen a fogadtatása, ezért nem is volt kérdés, hogy kiveszik-e a részüket a munkából.
A közösségi teret és a mélygarázst tehát a város európai uniós forrás bevonásával valósítja meg, ami egyébként egy nagyobb projekt része, ezzel együtt még a dózsakerti sétálóutca, valamint a környező zöldfelületek is megújulnak. Az üzletház megépítéséért a T-Szol Zrt. és a befektetők felelnek, a Megyeháza téren készülő Városkapu Szolgáltató- és Üzletház építési engedélyezési terveinek benyújtása és a kivitelezés megkezdése még idén megtörténik, így a tatabányaiaknak már nem kell sokat várniuk az új, modern és remélhetőleg minden igényt kiszolgáló térre.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.