2020. augusztus 15., szombat
Mária

Életmód

Kipróbáltuk a GreenGót – Videó!

Egy új, üde színfolttal gazdagodott a szürke budapesti közlekedés, ugyanis elindult a fővárosban a GreenGo autómegosztó szolgáltatás. A Volkswagen e-Up flotta tökéletesnek bizonyult a néha kaotikus forgalomban.

„Enyém. Tied. Miénk.” – olvasható a greengós autók oldalán. De mi is ez a GreenGo? A budapesti közösségi közlekedés egy új formája. Ha két szóban kéne jellemeznem a szolgáltatást, azt mondanám, hogy Bubi, autókkal. Az „eCarsharing”, vagyis autómegosztó szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy könnyen, kényelmesen utazzunk A-ból B-be Pest megye határain belül.


A szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki rendelkezik jogosítvánnyal, nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy okostelefonra letölthető applikációban. A regisztráció során be kell állítani egy ötjegyű PIN-kódod, majd amikor a kiválasztott autóhoz érünk, rá kell nyomnunk a zárolás feloldása ikonra, majd be kell ütünk a PIN-kódot, ezután az autó szélvédőjének alsó sarkában lévő kis monitoron felvillan egy azonosítókód, amit szintén a telefonba kell begépelni. Ha az ajtó kinyitásán átverekedtük magunkat,  csak ki kell vegyük a kulcsot a kesztyűtartóból és már indulhatunk is.

A GreenGo állományát a Volkswagen e-Up autók adják. Ezek elektromos gépjárművek, ezért nincs szükség tankolásra, csak azt kell figyelnünk, hogy a kiválasztott autó mennyire van feltöltve (ezt mutatja az app). Az autók tiszták, igényesek és sokkal nagyobbak, mint azt elsőre gondolná az ember. Az elején kicsit fura, hogy nincs motorhang, azonban egész jó vezetési élményt kapunk.


Ha kicsit erősebben lépünk a gázpedálra, könnyen beverhetjük a fejünket a fejtámlába, ugyanis a kocsi gyorsulása nagyon jó. Talán a legnagyobb előnye az egésznek, hogy szinte bárhol parkolhatunk, ahol legális, és mindezt fizetés nélkül tehetjük.

Tarifák:

Bérlés: 65 forint/perc

Parkolási üzemmód díja: 15 forint/perc

Havi díj: 990 forint/hó

Bankkártya-regisztráció: 1000 forint

Regisztrációs díj: 4900 forint

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezért fontos matekot tanulni!

  Ezért fontos matekot tanulni!

  Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában.

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.