EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Életmód

Kipróbáltuk a GreenGót – Videó!

Egy új, üde színfolttal gazdagodott a szürke budapesti közlekedés, ugyanis elindult a fővárosban a GreenGo autómegosztó szolgáltatás. A Volkswagen e-Up flotta tökéletesnek bizonyult a néha kaotikus forgalomban.

„Enyém. Tied. Miénk.” – olvasható a greengós autók oldalán. De mi is ez a GreenGo? A budapesti közösségi közlekedés egy új formája. Ha két szóban kéne jellemeznem a szolgáltatást, azt mondanám, hogy Bubi, autókkal. Az „eCarsharing”, vagyis autómegosztó szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy könnyen, kényelmesen utazzunk A-ból B-be Pest megye határain belül.


A szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki rendelkezik jogosítvánnyal, nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy okostelefonra letölthető applikációban. A regisztráció során be kell állítani egy ötjegyű PIN-kódod, majd amikor a kiválasztott autóhoz érünk, rá kell nyomnunk a zárolás feloldása ikonra, majd be kell ütünk a PIN-kódot, ezután az autó szélvédőjének alsó sarkában lévő kis monitoron felvillan egy azonosítókód, amit szintén a telefonba kell begépelni. Ha az ajtó kinyitásán átverekedtük magunkat,  csak ki kell vegyük a kulcsot a kesztyűtartóból és már indulhatunk is.

A GreenGo állományát a Volkswagen e-Up autók adják. Ezek elektromos gépjárművek, ezért nincs szükség tankolásra, csak azt kell figyelnünk, hogy a kiválasztott autó mennyire van feltöltve (ezt mutatja az app). Az autók tiszták, igényesek és sokkal nagyobbak, mint azt elsőre gondolná az ember. Az elején kicsit fura, hogy nincs motorhang, azonban egész jó vezetési élményt kapunk.


Ha kicsit erősebben lépünk a gázpedálra, könnyen beverhetjük a fejünket a fejtámlába, ugyanis a kocsi gyorsulása nagyon jó. Talán a legnagyobb előnye az egésznek, hogy szinte bárhol parkolhatunk, ahol legális, és mindezt fizetés nélkül tehetjük.

Tarifák:

Bérlés: 65 forint/perc

Parkolási üzemmód díja: 15 forint/perc

Havi díj: 990 forint/hó

Bankkártya-regisztráció: 1000 forint

Regisztrációs díj: 4900 forint

Kapcsolódó Cikkek

 • A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájhigiéné több szempontból is fontos, hiszen általános egészségi állapotunkra nézve is kedvező hatással bír. Most kutatók egy meglepő tanulmányban arról számolnak be, hogy a fogmosás csökkentheti az Alzheimer-kór, valamint számos más betegség kockázatát, valamint segít a szív- és érrendszer védelmében.

 • Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tegye a szívére a kezét mindenki! Ugye előfordult már, hogy lódított a munkahelyén? Persze nem kell rögtön valami hatalmas nagy hazugságra gondolni, de szinte biztos, hogy olyan ember nem létezik, aki még soha egyetlen egy kis füllentést ne ejtett volna meg, akár a főnökénél, vagy épp a kollégájának nem mondott igazat.

 • Akik már nem öregszenek meg

  Akik már nem öregszenek meg

  Az I. világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más.

 • Télen is óvjuk a bőrünket!

  Télen is óvjuk a bőrünket!

  A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.