EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Sopron

Kis Alexandra, egy soproni stylist története

Kis Alexandra öt éve dolgozik stylistként Sopronban. Azóta saját ügyfélköre alakult ki. Szereti a munkáját, amely nemcsak stílustanácsadásról, hanem emberismeretről és pszichológiáról is szól.

Kiss Alexandra stylist ügyfélköre folyamatosan bővül Sopronban Fotó: Somornai Tamás

Kiss Alexandra stylist ügyfélköre folyamatosan bővül Sopronban /Fotó: Somornai Tamás

– A gyerekeim születése után fogalmazódott meg bennem, hogy pontosan mivel is szeretnék foglalkozni. Világéletemben a divat világában dolgoztam, ruhaipari szakközépiskolába jártam, majd a Könnyűipari Műszaki Főiskolán végeztem tanulmányaimat – kezdte Kis Alexandra.


A soproni hölgy az iskola elvégzése után egy hazai sportmárkához került tervezőként, ezután pedig a kreatív csapat vezetőjeként dolgozott. – A Liska egykori szűcsmesterénél szabásminta-szerkesztőként is kipróbálhattam magam, ahol az ügyfelek egyedi tervezésű szőrmekabátokat rendeltek. Azután érkeztek a gyermekeim, és hosszú éjszakákon át gondolkoztam, amíg összeállt a kép. Amikor megosztottam a honlapom címét egy közösségi oldalon, fél órán belül bejelentkezett az első ügyfél. Ez nagyon jólesett. Ennek már öt éve – emlékezett vissza Alexandra.
A soproni stylist elárulta, a lehető legjobbkor választotta ezt a szakmát. – Harmincéves koromra érett meg bennem az elhatározás. Szerintem kellett hozzá, hogy feleség és anya legyek. Hogy nőként pontosan ismerjem magam és ezáltal hitelesen tudjak másoknak tanácsot adni az öltözködést illetően. Meg kellett érnem ahhoz, hogy ezt bátran tegyem, értsem, miért van szükség stílustanácsadásra.
Alexandra szereti a szakmájában, hogy nincs két egyforma nap és rengeteg emberrel találkozik. – Rájöttem, hogy a munkám a formákon és színeken kívül emberismeretről és pszichológiáról szól.
A stílustanácsadó hölgy munkája abban különbözik az ismert stylistokétól, hogy hétköznapi emberekkel dolgozik együtt, nem pedig hírességekkel. – Bár rendszeresen részt veszek fotózásokon, az ügyfeleim nagy része a privát szférából jön, a weboldalon jelentkezik.

Alexandrától megtudtuk, hogy lehet választani gardróbrendezést, közös vásárlást, elméleti stílustanácsadást vagy teljes átalakítást, de nagyon kedvelt a „stílusos anyukák” szolgáltatás is. – Akármit is választ az ügyfél, a cél, hogy megtaláljuk az életviteléhez, munkájához, testalkatához megfelelő stílust, és kialakítsunk egy jól működő, jól kombinálható ruhatárat. Ez nem egyszeri alkalommal, tökéletesen összeválogatott öltözetet jelent, hanem hogy a későbbiekben egyedül is boldoguljon.
Kis Alexandra örül neki, hogy az eltelt évek során komoly ügyfélköre alakult ki a leghűségesebb városban, de emellett az ország számos pontjáról is hívják. – Sokan nem hittek abban, hogy ez működhet, de szerencsére az idő engem igazol. Soha nem hirdettem az oldalamat, szó szerint az egyik ügyfél ajánl a másiknak.


Alexandrában felmerült, hogy Budapesten még több munkája lehetne, ő azonban nem szeretné feladni soproni életét. – Mivel nagyon szeretek Sopronban élni, inkább utazgatok, és mindig ide térek haza. A fővárosban szerintem más jellegű stylistmunkák akadnának, de én a leghűségesebb városban szeretném felnevelni a gyermekeimet, nem vágyom máshová.

Téli trend
Ezen a télen az öltözködést meghatározzák a leopárdminták, az irha- és szőrmekabátok, a virágminták, az áttetsző fekete anyagok. Megjelennek a metálszínek, akár a kiegészítőkben is, a bő szárú nadrágok, a szabadon hagyott vállak, a tengerészstílus.

A soproni stylist szerint fontos, hogy megfelelő legyen az alap-ruhatár Fotó: Somornai Tamás

A soproni stylist szerint fontos, hogy megfelelő legyen az alap-ruhatár
Fotó: Somornai Tamás

Tavaszi stílusjegyek
Kis Alexandra szerint tavasszal jön a fuksziaszín, emellett nagyon kedvelt lesz a lenvászon anyag, valamint a formavilágban visszatérnek a 80-as évek. Aktuális lesz a tüll anyag, emellett ferde szabásvonalakra és fodrokra számíthatunk.

A stylist alkalmi viseletek kiválasztásában is szívesen segít Fotó: Somornai Tamás

A stylist alkalmi viseletek kiválasztásában is szívesen segít
Fotó: Somornai Tamás

Alapruhatár
A soproni stylist szerint fontos, hogy mindenkinek legyen egy alapruhatára, amelyet fel lehet frissíteni aktuális darabokkal, új trendekkel. Bárki kérhet tanácsadást Alexandra honlapján keresztül.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.