2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Több ezer gyereket zaklatott szexuálisan, most börtönbe megy

Saját bevallása szerint mintegy 200 kiskorú lányt bántalmazott szexuálisan az utóbbi 12 évben egy pedofíliával gyanúsított indiai férfi – közölte hétfőn az újdelhi rendőrség.

A 38 éves Szunil Rasztogit a hét végén vették őrizetbe az indiai főváros keleti részén, miután hozzá vezettek egy fiatal lányok elleni szexuális támadássorozat miatt indított nyomozás szálai. A bíróság hétfőn a férfi előzetes letartóztatásáról döntött a The Times of India című indiai napilap honlapja szerint.


A szabászattal foglalkozó gyanúsított állítólag azzal csábított elhagyatott helyekre iskolából hazafelé tartó 7 és 11 év közötti lányokat, hogy ruhákat akar ajándékozni nekik vagy szüleiknek – derült ki a rendőrségi beszámolóból.

Omvir Bisnoi, Kelet-Újdelhi rendőrkapitánya elmondta, hogy hivatala jelenleg 60 olyan, a városban és környékén történt molesztálással és nemi erőszakkal kapcsolatos esetet vizsgál, amelyek Rasztogi számlájára írhatók. Hozzátette: eddig hét ilyen bűncselekményről tudták megállapítani a férfi érintettségét, aki a rendőröknek mintegy 200 esetet ismert el.

Bisnoi tagadta viszont azokat az értesüléseket, amelyek szerint Rasztogi 500 gyerek szexuális bántalmazásáról számolt be. A The Times of India azt írta, hogy a férfi 12 év alatt több mint 2500 kiskorú ellen kísérelt meg ilyen bűncselekményt elkövetni.

Rasztogit – aki házas és három gyerek apja – 2006-ban hat hónapra bebörtönözték a fővárostól mintegy 250 kilométerre keletre lévő Rudrapúr városban egy kislány megerőszakolása miatt.

A férfi hét végi őrizetbe vételét követően nőjogi aktivisták a gyanúsított szigorú megbüntetését követelték, néhányan halálbüntetés kiszabását sürgették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.