2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Kitüntették a távozó budapesti amerikai nagykövetet

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét adta át Colleen Bell távozó budapesti amerikai nagykövetnek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A tárcavezető beszédében kiemelte: Colleen Bell olyan időszakban érkezett Budapestre két évvel ezelőtt, amely nem a kétoldalú politikai együttműködés legjobb korszaka volt, de mára a helyzet nagy mértékben megváltozott, most már lehetőség van arra, hogy hosszú távon tervezzenek és fejlesszék a magyar-amerikai kapcsolatokat.


Colleen Bell a kitüntetést átvéve arról beszélt, hogy jelenleg kétségtelenül sok kihívással néz szembe a transzatlanti közösség, ami felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a szövetség és a közös munka.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést Colleen Bell távozó budapesti amerikai nagykövetnek a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. január 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést Colleen Bell távozó budapesti amerikai nagykövetnek a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. január 17-én. /Fotó: MTI – Bruzák Noémi

Kapcsolódó Cikkek