2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Kívülről és belülről is támadják Vonát

Volt és jelenlegi jobbikosok is támadják Vona Gábort. A Jobbik elnöke a hétvégén tartott évértékelő beszédet. Az idillbe azonban nemcsak tüntető exgárdisták, de tiltakozó alapszervezetek is belerondítottak.

 

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Silip Norbert (balra) és a dühös gárdisták (Fotó: Szigetváry Zsolt)

Kívülről és belülről is kapott rendesen a hétvégén évértékelő beszédet tartó Vona Gábor. Azt már előre tudni lehetett, hogy a Jobbik rendezvényével egy időben a Magyar Gárda volt tagjai tartanak demonstrációt.


– Nem kérünk a baloldali elhajlásodból, a cukiskodásodból, méltatlanná váltál arra, hogy a Magyar Gárdát képviseld – olvasták fel petíciójukat. A levelet Silip Norbert, a Gárda egykori vezetője megpróbálta átadni a pártelnöknek, de ő nem fogadta a tiltakozókat. Így hiába kérték, Vona a gárdamellényét sem adta vissza. A volt gárdisták egyúttal örökre kizárták Vonát a Magyar Gárdából is, holott a pártelnök a szervezet mellényében tette le parlamenti esküjét 2010-ben.

Fotó:Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

A volt jobbikosok mellett a párt jelenlegi tagjai sem kérnek a Jobbik mostani politikájából. A PestiSrácok információi szerint ötven alapszervezet vezetője – köztük a már korábban is protestáló vecsési és vámosmikolai – nyújtott át tiltakozó petíciót a pártelnöknek.


Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

– Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek NEM értünk egyet és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását – írták.

A két akció közt Vona Gábor 1500 hívének beszélt arról, hogy hatalmas siker a néppártosodás, és hogy készen állnak a kormányzásra. A pártelnök rengeteg ígéretet tett: Erdélynek például autonómiát, a magyar gazdáknak világpiacokat, a nyugdíjasoknak „normális” nyugdíjakat, a dolgozóknak európai béreket. Igaz, arról már kevesebb szó esett, hogy mindezeket hogyan próbálná megvalósítani, ha kormányra kerülne.

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Mindeközben a Publicus Intézet legfrissebb kutatása szerint már az MSZP is megelőzi a Jobbikot: előbbi támogatottsága 13 százalékra növekedett, utóbbié csökkent, így csak 10 százalék az összes megkérdezett körében. A Fidesz 23 százalékkal stabilan vezet.

Csak a hatalom érdekli

– Vona Gábort láthatóan csak a hatalom és a pénz érdekli, ezért képes volt hátat fordítani még a Jobbik korábbi politikájának is, és a Gyurcsány–Bajnai- kormány tanácsadóival vette magát körbe – reagált a Fidesz a Jobbik elnökének beszédére.

Kapcsolódó Cikkek