2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

Kokainos gázoló: még ma is élhetne a zuglói bácsi

Még ma is élhetne az a zuglói bácsi, akit T. Klára novemberben, állítólag drogos állapotban halálra gázolt. Mint azt a Lokál megírta, az idős férfi már csaknem átért az úttest túloldalra, amikor a kölcsönbe kapott Audival érkező nő elütötte.

A gyorsteszt eredménye alapján a nő kokaint fogyaszthatott. Akárcsak áprilisban, amikor vezetés közben annyira elbódult, hogy félreállt az autójával. Járókelők bukkantak rá, rendőrt, mentőt hívtak hozzá. A kórházi vizeletminta vizsgálata alapján akkor is kokaint fogyasztott, amit a hosszadalmas szakértői vizsgálat csak később, már a novemberi tragédia után erősített meg. Ezért nem vehették el addig a jogosítványát, T. Klára pedig szabadon furikázhatott.


T. Klára a múlt hét szombatján azonban kétmillió forint óvadék ellenében immár másodszor is szabadlábra került. Ennek azonban nem örülhetett túl sokáig, hisz a Fővárosi Törvényszék másodfokon szerdán 30 napra ismét előzetesbe helyezte.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Lapunk megtudta, a gázoló nő továbbra is azzal védekezik: nem vette észre, hogy elütött egy embert. Ez érdekes állítás, figyelembe véve, hogy az autó bal oldali sárvédője csúnyán összetört. Amikor a gázolás után a nő egy szépségszalonból kilépve észrevette, hogy a törött Audit épp a rendőrök vizsgálják, ahelyett, hogy megkérdezte volna, mi történt, felszállt az első villamosra és a 84 éves Józsefhez, vagyis Joe bácsihoz sietett, az ő zuglói lakásán vették aztán őrizetbe a rendőrök. T. Klára most is nála lakott, ő fizette ki a kétmillió forintot, hogy a nő szabadlábon védekezhessen.


– Nem vagyok Klárika nagypapája. Mondjuk úgy, a szponzora vagyok, hiszen anyagilag támogatom őt – magyarázta korábban a Lokálnak különös kapcsolatát a nővel Joe bácsi.

Nem fizet a biztosító

Az összetört Audi – ami nem T. Kláráé, hanem Joe bácsié – egyelőre a rendőrség telephelyén várja a vizsgálat végét.

– Volt cascóm, abban reménykedem, a biztosító majd kifizeti a kárt és abból megjavíttatjuk a kocsit – mondta bizakodva a Lokálnak Joe bácsi. Optimizmusa azonban nagymértékben csökkent, amikor kiderült: ha T. Klára valóban bedrogozva vezetett, a biztosító egy fillért sem fizet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.