EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

Könnyek közt mondtak köszönetet a felrobbantott rendőrök – Fotók!

Köszönjük, hogy eljöttetek és támogattok minket – mondta a nekik rendezett jótékonysági koncerten kedd este az Újszínház színpadán Szabina és Laci. A Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr könnyekig meghatódott azt az összefogást látva, ami a gyógyulásukért jött létre.

Szinte szóhoz sem jutott a meghatódottságtól az a két rendőr, Szabina és Laci, akiket szeptember 24-én brutális támadás ért a Teréz körúton. A sérült rendőrökért az Újszínházban rendeztek jótékonysági estet kedd este, ennek a végén szólították őket a színpadra. A lábadozó egyenruhások most először vállaltak nyilvános szereplést a bombatámadás óta.


– Köszönjük mindenkinek, aki eljött és ezzel támogatott minket – mondták meghatódottan, miután a színházterem több száz nézője felállva és vastapssal köszöntötte őket.

Az eseményen olyan sztárok léptek fel, mint Tóth Vera, Szolnoki Péter, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Csordás Ákos és Bach Szilvia, valamint a B52, a Bulldózer és a DSP zenekarok. Az est házigazdája Abaházi Csaba volt. Mindannyian hangsúlyozták, hogy örömmel vállalták el ingyen a szereplés, hogy segítsék Szabina és Laci felépülését. Végül több, mint 1,5 millió forint gyűlt össze a sérült rendőrök számára.


Az eseményt D. Tóth Norbert főtörzsőrmester álmodta meg, akinek nagy segítségére volt Vörös Viktória, lapunk felelős szerkesztője, valamint az Alter-ego Alapítvány is. A Lokál médiapartnerként állt az ügy mellé. Lapunk elsőként írt a jótékonysági eseményről.

– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – mondta akkor Szabina édesanyja, Katalin. – A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak. Van egy pszichológus barátnőm, aki azt mondta, csak legyek Szabina mellett, és ha sír, hadd sírjon a vállamon, ha pedig beszélni szeretne, legyek ott neki. De úgy érzem, ez kevés. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be. Az egyetlen dolog, ami kapaszkodót jelent, az a barátok, bajtársak kitartása. Hihetetlen az a szeretet, amit Szabináék és mi is kapunk. Most éppen egy jótékonysági estet szerveznek, hogy a felépülésük ideje alatt támogassák őket, hisz jó ideig még nem tudnak munkába állni. Hálás vagyok nekik és az előadóknak is, akik vállalták, hogy ingyen lépnek fel Szabináért és Laciért.

A két fiatal rendőr a robbantás óta több műtéten is átesett és további beavatkozások várnak még rájuk. Az is kiderült, hogy Szabina gyönyörű hosszú, szőke haját a robbantás miatt le kellett vágni, így fordulhatott elő, hogy most már rövidebb, barna hajjal láthattuk az Újszínházban. A legfontosabb azonban, hogy Szabina és Laci a könnyek mellett más mosolyogni is tudnak. Ez pedig elengedhetetlen a gyógyulásukhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, ám a legutóbbi közbeszerzési eljárást egy kisebb cégekből álló konzorcium nyerte el. A Bábolna a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely azonban az eljárás lezárultáig engedélyezte a szerződéskötést az új szereplővel, különben veszélyesen elszaporodhatnának a rágcsálók – írja szombati számában a Magyar Idők.