EUR: 329,43 Ft
CHF: 301,30 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Külföld

Krokodil rendezett vérengzést egy nemzeti park közelében

Krokodil ölt meg pénteken egy 47 éves férfit a Kakadu Nemzeti Park közelében, egy hírhedt észak-ausztráliai folyami átkelőhelyen, ahol hemzsegnek az emberre is veszélyes hüllők, különösen megemelkedett vízállásnál.

Az őslakos férfi a Cahill’s Crossing nevű veszélyes gázlón akart átkelni, amelyet gyalogosan nem is szabad használni, csak megfelelő gépjárművel. Az áldozat társaságában tartózkodó két nő élve átjutott a túlsó partra, ők jelezték a hatóságoknak a férfi eltűnését.


A holttestet két kilométerrel odébb találták meg, egy három és fél méteres krokodil vigyázott rám, vélhetően a gyilkosa. A hüllőt lelőtték.

A Darwintól 300 kilométerre keletre fekvő gázló – egy víz áztatta betonút a mederben – az egyetlen átkelési lehetőség a Keleti Aligátor-folyón a bennszülöttek lakta Arnhem-földre. Az őslakosok mindeddig elutasították, hogy híd épüljön a folyón, mert attól tartanak, hogy állandó átkelési lehetőség esetén túl sok idegen keresné fel féltve őrzött területüket.

A horgászok körében is népszerű gázlót annak ellenére használják gyalogosok, hogy 1987-ben egy krokodil leharapta egy horgász fejét.

Kihívja maga ellen a sorsot, aki saját lábán akar átkelni ezen a krokodiloktól hemzsegő gázlón – mondta egy rendőrségi szóvivő.

Ez az első halálos kimenetelű krokodiltámadás Ausztráliában azóta, hogy tavaly májusban a Daintree Nemzeti Parkban krokodil ragadott magával egy késő esti úszásra indult 46 éves nőt.

Kapcsolódó Cikkek